Slávistická rezerva vyhrála v Rokycanech | SK Slavia Praha
Více

Slávistická rezerva vyhrála v Rokycanech

Slávistická rezerva vyhrála ve 3. kole divize A na půdě západočeských Rokycan 2:1. Za béčko skórovali Marek Čepelák a Filip Duranski.

ROKYCANY / PRAHA - Slávistická rezerva vyhrála ve 3. kole divize A na půdě západočeských Rokycan 2:1. Za béčko skórovali Marek Čepelák a Filip Duranski.

 

V úvodu utkání bylo znát, že domácí mají respekt ze jména Slavie a přizpůsobili tomu také hru, kdy čekali zatažení před svoji bránou a doufali v protiútoky. Slávisté měli první šanci v 16. minutě, kdy Mikula našel centrem Vondráčkovu hlavu, ale ta poslala míč jen do brankáře.

 

O čtyři minuty později střílel slávistický levý obránce Sudek z dvaceti metrů těsně nad branku. Zbytek první půle nabídl vyrovnaný fotbal spíše s bojem uprostřed hřiště.

 

Do druhé půle nastoupili svěřenci trenéra Poustky o poznání aktivněji a domácí k ničemu nepouštěli. V 53. minutě se míč odrazil k Čepelákovi, který ze zhruba 25 metrů trefil krásně šibenici.

 

Po čtvrthodině domácí z ojedinělého rohu vyrovnali. Sešívaní nepokryli Aubrechta na zadní tyči a ten prostřelil gólmana Pokorného.

 

Vyrovnání domácí sice povzbudilo, ale na posledních deset minut změnil trenér Poustka rozestavení. Hra na tři útočníky se Slavii vyplatila, v 80. minutě byl na malém vápně v obrovské šanci Paprčiak, ale domácí brankář jeho střelu vytěsnil.

 

O šest minuty později už bylo rozhodnuto o konečném výsledku. Veselý zatáhl míč na kraj vápna a přihrávkou našel Duranského, který rozhodlo o výhře 2:1 pro Slavii.

 


Rokycany – Slavia B 1:2 (0:0)

Branky: 69. Aubrecht – 53. Čepelák, 86. Duranski.

Slavia B: Pokorný - Dostál, Kolařík, Brůžek, Sudek- Mikula (60. Smolák), Čepelák, Šimeček (75. Duranski), Tusjak (60. Veselý)- Paprčiak, Vondráček. Trenér: Martin Poustka.


 

Trenér Poustka: Hráčům bych chtěl poděkovat

Podle trenéra slávistické rezervy Martina Poustky se utkání hrálo v pěkném prostředí. „Zápas v Rokycanech se hrál na perfektním hřišti s pěknou diváckou kulisou,“ vzpomněl trenér Poustka na fanoušky, kterých na utkání se Slavií dorazilo 820.

 

„Soupeř začal hru dosti opatrně, spoléhal na standardní a brejkové situace. Nám se v prvním poločase tolik nedařilo kombinace a řešit dobře finální fáze. Do druhé půle jsme změnili způsob hry, díky čemuž jsme se také střelecky prosadili. Krásnou střelu do šibenice předvedl Marek Čepelák,“ hodnotil trenér Poustka.

 

„Následně však soupeř po našem zaváhání v pokutovém území vyrovnal skóre. V závěru zápasu se ale ukázaly naše kondiční předpoklady i morální charakter našeho týmu a dokázali jsme vstřelit vítěznou branku, za což bych chtěl hráčům poděkovat. Podali naprosto disciplinovaný a řekl bych i odolný výkon,“ pokračoval Martin Poustka, který je zatím s průběhem divize A spokojen.

 

„Co se týče vstupu do divize, tak jsem spokojený, hlavně s výsledky. Všechny tři utkání jsme vyhráli, ale samozřejmě máme i nějaké herní věci, na kterých musíme pracovat a připravovat hráče pro A tým,“ zakončil Poustka.





Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články