Slavia má novou posilu – Tomáše Frejlacha! | SK Slavia Praha
Více

Slavia má novou posilu – Tomáše Frejlacha!

Slavia v pondělí získala novou posilu – tříletou smlouvu s klubem podepsal šestadvacetiletý ofenzivní záložník Tomáš Frejlach, který přestupuje do Slavie z Baníku Ostrava.

Slavia v pondělí získala novou posilu – tříletou smlouvu s klubem podepsal šestadvacetiletý ofenzivní záložník Tomáš Frejlach, který přestupuje do Slavie z Baníku Ostrava.

„Tomáš byl jedním z vytipovaných hráčů na pozici, která byla uvolněna Karolem Kiselem, věříme, že je to správné řešení, které pozitivně projeví už na utkání v Jablonci,“ uvedl generální ředitel Miroslav Platil.

„Jsme rádi, že Slavia projevila o Tomáše zájem. Je vidět, že nový majitel klubu má velký zájem vybudovat tady silný tým. Věříme, že má potenciál nahradit Karola Kisela, je to typově podobný hráč s dobrou střelou. Přál bych si, aby Slavii pomohl stoupat tabulkou a hlavně se na závěr ligy probojovat do evropských pohárů,“ uvedl Ondrej Chovanec, zástupce společnosti Chovanec Sport Agency.  

„Na angažmá ve Slavii se moc těším, rád bych poděkoval Baníku, že mně tento přestup umožnil. Ve Slavii je nový majitel, vytváří se tu silný tým. Udělám všechno pro to, abych se stal jeho součástí," uvedl Tomáš Frejlach po podpisu smlouvy pro slavia.cz.

Tomáš Frejlach se narodil 24. listopadu 1985, měří 179 cm/75 kg. S fotbalem začínal v Kutné Hoře, pak působil v Čáslavi, Kolíně, Příbrami, Liberci a od roku 2010 v Baníku Ostrava. Na svém kontě má 105 zápasů v Gambrinus lize, ve kterých vstřelil 11 branek. Tomáš Frejlach se v pondělí zapojil do tréninku slávistického áčka.

 

Tomáš Frejlach chce být součástí silného týmu


 

 

 

 

Ofenzivní záložník Tomáš Frejlach má za sebou první den svého nového angažmá, ráno nafasoval u kustodů věci, z volných čísel si zvolil desítku, v kabině si pak našel místo vedle svého krajana Petra Jandy. Po prvním tréninku podepsal se Slavií tříletou smlouvu.

Jak se těšíte na nové angažmá ve Slavii?

„Těším se moc, Slavia je jedním z nejlepších klubů. Její nabídka mě velice potěšila, ale rád bych také poděkoval Baníku, že mi přestup umožnil. Noví majitelé tu budují silný tým, do kterého bych se rád prosadil.“

Znal jste se už s někým z kabiny?

„Znám několik kluků ještě z jedenadvacítky, kde jsem hrával s Kaufim a Petrem Jandou, vedle Petra Jandy mám i místo v kabině. První trénink proběhl naprosto v pohodě. Jsou tu vytvořené ideální podmínky, vynikající zázemí, krásný stadion. Na klucích bylo znát, že chtějí v příštím utkání v Jablonci uspět a napravit to, co se jim stalo v poháru.“

Proti Slavii jste několikrát nastoupil, v tom posledním utkání jste i vstřelil branku, vzpomínáte si na ni?

„Proti Slavii jsem hrál několikrát, na ten poslední zápas si vzpomínám dobře. Prohrávali jsme o gól, podařilo se mi vyrovnat. Branku jsem dal právě Martinovi Vaniakovi, se kterým jsem se už v Edenu potkal a stejně jako všichni ostatní mne tu velice mile přivítal.“

Mluvil jste už s trenérem Michalem Petroušem, jaké pro vás má úkoly?

„Mluvil jsem s ním, stál o to, abych do Slavie přišel. Je to určitě výhoda, pokud o vás má trenér zájem. Udělám všechno pro to, abych jeho ani Slavii nezklamal a prosadil se do základní sestavy.“

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články