Fanoušci se mohli setkat s legendami Slavie | SK Slavia Praha
Více

Fanoušci se mohli setkat s legendami Slavie

Na tři desítky legend Slavie se sešly v sobotu v hotelu Stará Zbrojnice, aby si připomněly 120. výročí založení Slavie.
PRAHA/KAMPA - Na třicet bývalých hráčů Slavie se sešlo v sobotu odpoledne v hotelu Stará Zbrojnice na Kampě, aby zavzpomínali na léta strávená ve Slavii. Na následnou autogramiádu se pak sešly stovky fanoušků, kteří si nenechali ujít setkání se slávisty, kteří žijí v Čechách, i s těmi, kteří přijeli ze zahraničí. Z Vídně přicestoval na oslavy například vicemistr světa z Chile z roku 1962 Josef Kadraba, z Bratislavy bývalý skvělý stoper a vítěz Českého poháru se Slavií Ján Luža.

Ze zástupců poválečné éry Slavie a generací, které hájily červenobílé barvy v 60., 70. a 80. letech, se setkání a autogramiády zúčastnili například Jan Andrejkovič, Jiří Nedvídek, Jan Lála, Josef Kadraba, František Fiktus, Dušan Herda, Peter Herda, Ivo Lubas, Ján Luža, Jan Mareš a další vynikající hráči.

„Pozvání na oslavy mě mile překvapilo, nečekal jsem, že to bude tak veliké,“ prozradil Josef Kadraba, který letos oslaví své osmdesáté narozeniny.

„Setkání se mi velmi líbilo, výzdoba a celý sál vypadaly, jako kdybychom se vrátili někam do dob Karla IV. Byla to veliká akce a nečekal jsem, že tolik fanoušků vůbec přijde. Byla tam velká spousta lidí, kteří si nás ještě pamatovali ve slávistickém dresu. Říkali mi, že si pamatují, když jsme hráli tenkrát v Čelakovicích, když jsme postupovali a podobně. Bylo milé, že si ještě vzpomněli,“ pokračoval neuvěřitelně vitální Josef Kadraba, který na oslavy přijel z Vídně.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články