Petr Rada a Dávid Škutka po zápasu s Trnavou | SK Slavia Praha
Více

Petr Rada a Dávid Škutka po zápasu s Trnavou

PRAHA/EDEN – Trenér Petr Rada zatím vede Slavii úspěšnou zimní přípravou. V sedmi zápasech sešívaní šestkrát zvítězili, naposledy v pátek 2:1 nad slovenským Spartakem Trnava.
V neděli letí červenobílí na herní soustředění do Turecka, kde je čekají soupeři z Polska, Rumunska a Dánska.

„Jsem rád, že dosud mají všichni hráči stejnou herní zátěž. Čeká nás soustředění, kde odehrajeme tři zápasy. Uvidíme, jak to bude vypadat. Ale už bychom chtěli, aby se sestava přibližně ustálila,“ odhalil trenér Rada po zápase s Trnavou své představy směrem k tureckému soustředění.

„Noví hráči do týmu zapadli dobře. Jsem rád, že všichni nováčkové jsou zdraví. Dávid Škutka dnes dal branku na 1:1, což je pro něj určitě povzbuzující. Byl s námi ale jen dva tréninky, uvidíme, jak bude pracovat dále. Jsem ale moc rád, že se zvýšila konkurence. Máme všechny hráče zdravé a v případě, že se někomu nebude třeba dařit, tak máme kam sáhnout,“ komentoval Rada jak střelce úvodní branky proti Trnavě, tak současnou šíři kádru Slavie.

Škutka: První zápas byl obrovská motivace

Útočník Dávid Škutka čekal na svou premiérovou trefu v sešívaném dresu 33 minut. Přesně po této době dostal nadýchaný centr od Karola Kisela a hlavou poslal míč do Raškovy sítě. „Šlo o velmi pěknou přihrávku od Karola Kisela. Opravdu krásný centr, pěkně ho načasoval a já jsem z první trefil hlavou míč přesně k zadní tyči,“ popisoval vytáhlý forvard svoji první branku ve Slavii.

A byla u Dávida motivace větší, protože hrál proti Trnavě, kterou zná ze slovenské ligy? „Hrál jsem první zápas v dresu Slavie, takže motivace byla obrovská. Ale bylo zajímavé, že jsme se utkali právě s Trnavou. Hodně hráčů znám a věděl jsem, co čekat.“

“Musím se postupně sžívat s týmem, aby to bylo ještě lepší. Ale za ten gól jsem samozřejmě rád,“ zakončil Dávid Škutka.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články