Osmnáctka slaví titul, devatenáctku čeká klíčový zápas | SK Slavia Praha
Více

Osmnáctka slaví titul, devatenáctku čeká klíčový zápas

PRAHA/EDEN - Slávistická osmnáctka slaví mistrovský titul dvě kola před koncem, devatenáctku čeká klíčové utkání o titul v úterý 28. května.
Přinášíme vám i výsledky dalších dorosteneckých týmů. Sedmnáctka i šestnáctka se oklepaly po prohrách se Spartou, oba týmy porazily s přehledem Meteor. Sedmnáctka má stále velkou šanci na titul, zatím je na druhém místě pouze o skóre.

U19

Devatenáctku čeká v úterý od 13:00 klíčový zápas na půdě Sigmy Olomouc. Slavia je v současnosti na druhém místě tabulky, o víkendu ji o dva body přeskočila Mladá Boleslav, která zvítězila nad Teplicemi. Třetí Sigma ztrácí na Slavii jeden bod. Pro Sigmu i Slavii by tedy úterní výhra znamenala posun na první příčku a významný krok k zisku titulu. Do konce soutěže už zbývají jen dvě kompletní kola.

Sigma Olomouc – Slavia Praha, úterý 28. května, 13:00, Olomouc

U18

Slavia U18 si s předstihem zajistila první příčku v České lize dorostu U19 – skupině B díky vítězství 2:0 nad Meteorem. Dvě kola před koncem mají sešívaní náskok na druhý Jablonec sedm bodů. Úctyhodné skóre 142:25 navíc znamená průměr přes pět branek na zápas.

SK Slavia Praha – FK Meteor Praha VIII 2:0 (1:0)
Sestava: Soukup – Möglich, Maršálek, Fialka, Hosnedl – Zdichynec, Kodr (60. Kreuzer), Bolina, Mysliveček (70. Vitarigov), Vavrouš – Batka (45. Bareš)
Branky: 38. Bolina, 70. Fialka

Komentář trenéra Jana Roule: V neděli jsme sehráli utkání za nepříznivého počasí, které nepřispělo k atraktivnosti hry. Naši hru provázela spousta nepřesností a znatelně chyběla nápaditost našich hráčů. Soupeř se prezentoval disciplinovanou hrou plnou tvrdých soubojů, nicméně v ofenzivě projevil velkou fotbalovost. Během zápasu jsme Meteor nepustili do vyložené šance a sami jsme trpělivě čekali na svoji příležitost. Skóre jsme otevřeli v 38. minutě. Po rychlé kombinaci si na zpětnou přihrávku naběhl Bolina a s chladnou hlavou umístil střelu k tyči.

Během druhého poločasu do hry postupně zasáhli Bareš, Kreuzer a Vitarigov s jasnými pokyny hru zrychlit a oživit. Naše hra dosáhla zlepšení až po vstřelení druhé branky a to když se zpoza vápna trefil přesnou střelou Fialka. V posledních patnácti minutách jsme si vypracovali tři gólové šance, bohužel jsme je nedokázali proměnit a zvítězit větším rozdílem.

Hráčům po tomto výsledku musím pogratulovat, jelikož si dvě kola před koncem soutěže zajistili první místo v tabulce. Gratulace patří i trenérům Milanu Titěrovi a Viktoru Schejbalovi, kteří na tomto úspěchu mají obrovský podíl.

U17

Slavia U17 je dvě kola před koncem v tabulce druhá, o skóre za vedoucím Hradcem Králové, sedm bodů před třetí Spartou. Právě na hřišti Hradce Králové sehrají slávisté poslední a zřejmě rozhodující utkání ligy.

Čtvrtek 23. května 2013
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:1 (0:0)
Branka: 63. Fotr
Sestava: Otáhal, Žárský, Broukal, Gilián, Pelyak, Kodr (50. Badocha), Jankto (75.Kocourek), Pecháček, Valenta (39. Šimůnek), Fotr, Bezdička (65. Kubec)

Komentář trenéra Petra Karocha: Bohužel derby pro nás nedopadlo výsledkově dobře. Přitom stačilo být efektivnější v zakončení a proměnit jednu z řady šancí, které jsme si především v první půli vypracovali, a všechno mohlo být jinak. Začátek zápasu a v podstatě celý první poločas byl v naší režii. Snažili jsme se kombinovat, držet míč a diktovat tempo zápasu, což se nám až na pár nepřesností v předfinální a finální fázi dařilo. Vypracovali jsme si řadu šancí a slibných příležitostí, které jsme buď neproměnili nebo nedohráli. V druhém poločase se hra vyrovnala. Bohužel nás limitovala řada nepřesností, díky kterým jsme si nebyli schopni vytvořit územní převahu jako v prvním poločase. Po zbytečných chybách jsme inkasovali 3 branky a ze svých šancí, kterých byl také dostatek, jsme proměnili pouze jedinou. Vzhledem k výkonu z prvního poločasu jsme si určitě nezasloužili prohrát, ale soupeř byl tentokrát efektivnější v zakončení a měl i více potřebného štěstí.

Sobota 25. května 2013
Meteor Praha – SK Slavia Praha 0:12 (0:7)
Branky: 4. a 36. Bezdička, 24. a 30. Pecháček, 42. a 69. Fotr, 45. a 74. Kocourek, 7. Kubec, 17. Jankto, 38. Broukal, 72. Šimůnek
Sestava: Janalík, Broukal, Gilián (41. Žárský), Pelyak (41. Vender), Jankto (41. Červenka), Pecháček (41. Šimůnek), Badocha, Kocourek, Kubec (41. Fotr), Bezdička (41. Adaev)

Komentář trenéra Petra Karocha: Zápas byl plně v naší režii. Předvedli jsme několik krásných fotbalových momentů a nastříleli řadu krásných branek, kterých mohlo být ještě více.

U16

Šestnáctka je v tabulce na třetím místě, bod ztrácí na druhou Spartu, už osm bodů na vedoucí Hradec Králové. Slávisty čekají zápasy s Libercem a právě vedoucím Hradcem.

FK Meteor Praha – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 29. a 58. Heřman
Sestava: Lisa, Schulz (65. Gračko), Pěnkava, Jakab, Tichý (61. Hovorka), Havlina (68. Gregor), Skuhravý, Vávra, Heřman (70. Polách), Kuchta (41. Kadavý), Veselý

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Věděli jsme, že nás nečeká v sobotu lehký soupeř, protože Meteor doma podlehl po výborném výkonu vedoucímu Hradci pouze 1:3, a to se potvrdilo. Hráči Meteoru bojovali v zápase od začátku naplno a naše hráče přinutili svým výkonem hrát s maximálním nasazením. Přesto jsem si rozhodně dokázali vypracovat během 1 poločasu více zakončení i šancí, bohužel jsme se trefili až ve 29. minutě po rychlé akci Veselého s Heřmanem. Soupeř však dokázal hrozit zejména svými brejkovými příležitostmi, které jsme dokázali v prvním poločase ve finální fázi eliminovat.

Druhý poločas pokračoval dál otevřený fotbal plný osobních soubojů a často i nepřesností. V 58. min. se po centru Veselého dostal míč k volnému Vávrovi na malém vápně, ten však míč netrefil ideálně a na zadní tyči byl připravený Heřman, který pohotovou dorážkou zvýšil na konečných 2:0 pro hosty z Edenu. V závěru jsme mohli ještě nějaké branky přidat, ale stejně tak domácí Meteor spálil některé příležitosti. Jsem rád, že jsme neinkasovali a kluci se opět po porážce v derby vrátili na vítěznou vlnu.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články