Michal Petrouš se ohlíží za zápasem v Pardubicích | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš se ohlíží za zápasem v Pardubicích

PRAHA/PARDUBICE - Ve středu utkání v Pardubicích, ve čtvrtek odlet do Zürichu a cesta autobusem do Bernu, v pátek večer utkání s Young Boys Bern a v sobotu odpoledne přípravné utkání s Hradcem Králové v Horních Počernicích. Takový je program Slavie v rozmezí čtyř dnů.
„Na zápas v Pardubicích jsme širší kádr A-týmu doplnili o hráče juniorky a tři hráče dorostu. Juniorka i dorost začali přípravu teprve v pondělí, hráči měli za sebou dva tréninky, takže z tohoto pohledu to bylo pro ně těžké utkání. Příjemným překvapením byl například Denis Duga, který odehrál velice slušný poločas. Také Venca Prošek neodehrál na pravém beku vůbec špatný zápas. K nejlepším hráčům patřil bezesporu Jirka Vondráček, je vidět, že má za sebou soustředění s áčkem a že během minulé sezony udělal velký pokrok. Byl aktivní, vyhrával souboje, nenechal se odstavit,“ popsal trenér Slavie Michal Petrouš.

„Až na ten desetiminutový výpadek kluci nezačali vůbec špatně. Pardubice tam do té doby měly jen jednu šanci, kterou Karel Hrubeš chytil. Naopak jsme to byli my, kdo tam měl čtyři slibné situace, bohužel dvakrát to jejich gólman chytil a dvě střely byly zblokované. Pro kluky je takový zápas obrovská zkušenost. Deset minut měli výpadek a soupeř to okamžitě potrestal. Na druhou stranu někteří hráči musejí přidat, je to o tom, že musejí umět zabrat i směrem dozadu, ustát osobní souboje, naučit se bránit. To všechno k fotbalu patří. A někteří v tom ještě mají obrovské rezervy, nemůžou spoléhat jen na to, že máme mužstvo dobré dopředu, musejí se naučit hrát i směrem dozadu,“ ohlédl se Michal Petrouš za utkáním v Pardubicích.

V pátek 5. července od 19 hodin nastoupí Slavia k přípravnému zápasu proti Young Boys Bern (Sportplatz Liebefeld, Köniz). 

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články