Obranná čtyřka hraje dobře, ale dopředu je to málo, ví trenér Koubek | SK Slavia Praha
Více

Obranná čtyřka hraje dobře, ale dopředu je to málo, ví trenér Koubek

PŘÍBRAM/STARTIP ARENA – Trenér Miroslav Koubek byl po utkání s Příbramí spokojen s nulou na kontě domácích, útočné představení Slavie ho ale příliš nenadchlo. „Obranná čtyřka hraje dobře, to je grunt, na kterém mužstvo stojí. Ale dopředu je to málo," ví trenér sešívaných.
„Myslím si, že jsme viděli typickou bitvu dvou mužstev, která jsou na chvostu tabulky. Spíš to byl boj, než líbivý fotbal,“ začal své hodnocení zápasu Slavie v Příbrami trenér Miroslav Koubek.

„Předpokládali jsme, že tomu tak bude. Hodně soubojů, domácí jsou v tomhle dobří a na domácím hřišti takhle hrají. My jsme se s tím nevyrovnávali lehce, takový způsob hry nám příliš nevoní. V Příbrami považuji bod za cennější než výkon, měli jsme po kombinační stránce podat kvalitnější výkon. Takovýhle zápas se hraje hůř než v Plzni, máte méně prostoru. V Příbrami se nehraje nikomu dobře, není to ničí oblíbený protivník a my jsme to ustáli. Po první půli jsem čekal, že budeme mít větší tlak. Cítil jsem, že jsme schopni udeřit, ale začali jsme druhý poločas katastrofálně, trošku nás to poznamenalo a potom už jsme zápas nechytli,“ pokračoval kriticky Koubek.

„Jsme vystresovaní. Mužstvo zápas vydřelo, jeví se to tak, že sbíráme upracované body. Jak to ale chodí, tyhle výsledky a zisky bodů po vydřené hře, kdy mužstvo projeví morálku, mají svou hodnotu. Teď jsme v situaci, kdy mužstvo bojuje a nehraje fotbal, jaký bych si přál já a slávistická veřejnost,“ vrátil se Miroslav Koubek k předvedené hře.

Trenér litoval i neproměněných šancí v úvodu zápasu. „Asi by utkání mělo jiný ráz a uklidnilo by nás to, kdybychom šli do vedení po Nitrianského stoprocentní šanci.“ Zároveň ale Miroslav Koubek pochválil Maria Ličku. „Mario ukázal, proč v mužstvu je. Je schopný vnést do hry kreativní prvky. Karol Kisel vypadl ze sestavy kvůli svalovému zranění a Mario hraje tu pověstnou desítku místo něj. Jsme rádi, že ho tu máme, ale jinak nám to ve středu hodně skřípalo, bylo tam hodně nepřesností, ať už od Gecova nebo Zmrhala. Dneska to z naší strany ještě nebyla vydařená hra,“ posteskl si trenér.

Slavia už ve třetím zápase po sobě nedostala branku, což je oproti úvodu sezony vítaná změna. „V tomto směru je pokrok znát,“ komentoval tento fakt kouč Koubek. Obranná čtyřka hraje v tomto složení spolehlivě, je při sobě, umí se zajistit a to je v tuto chvíli grunt, na kterém mužstvo stojí. Ale dopřed je to málo, musíme být lepší, předfinální přihrávka, tam je těch ztrát příliš. Vidím to v tom stresu, jsou to mladí kluci, ale kvalitu ve středu hřiště jsem postrádal, každá druhá přihrávka končí nepřesně, to mě mrzí,“ doplnil ještě Miroslav Koubek.

„Musíme to urvat, mužstvo ukazuje snahu se vzepřít, je ve stadiu, kdy si to, co se pokazilo, musí napravit. Mužstvo dře, dokáže si to uvědomit, ale nevím, jestli se to v této fázi dá skloubit s líbivým fotbalem. Chtěl bych, aby mužstvo dřelo a hrálo líbivý fotbal, což se nám zatím nedaří. Ale pokud je tam efekt, postup v poháru nebo body, tak to má svůj význam,“ věří trenér sešívaných.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články