Heslo pro Bican Cup? Jeden za všechny, všichni za jednoho! | SK Slavia Praha
Více

Heslo pro Bican Cup? Jeden za všechny, všichni za jednoho!

PRAHA/EDEN – Jeden za všechny, všichni za jednoho. Tímto heslem motivoval realizační tým Slavie U17 hráče před letošním Bican Cupem. „Šli jsme za úspěchem jako jeden muž,“ těšilo trenéra Miroslava Jíru. „Hráli jsme jako jeden tým,“ přidal zase nejlepší hráč turnaje Ondřej Badocha.
Z kabiny Slavie se po finále ozývalo hlučné „Mííííííra Jíra“. Na trenérovi Slavie U17 byla znát mírné dojetí. „Tak kluci řvou. Jsem jejich trenér. Jsem rád, že jsme s realizačním týmem klukům něco dali a snad i dobře na celý turnaj připravili,“ neskrýval emoce trenér Miroslav Jíra.

Sešívaní ve finále porazili letitého rivala z Letné. „Oslavit vítězství po finále se Spartou je to nejhezčí, co jsme si přáli. Byli jsme rozhodnutí s týmem udělat všechno pro to, aby Sparta ten pohár nad hlavu nezvedla. Na druhou stranu to bylo korektní a krásné finále. Sparta přispěla k velké kvalitě,“ uznal trenér vítězů kvality poraženého celku.

„Chtěl bych moc poděkovat celému realizačnímu týmu. Myslím si, že jsme šli za úspěchem jako jeden muž. Celý turnaj jsme měli motivačně postavený na mušketýrském heslu jeden za všechny, všichni za jednoho. Jsem na celý tým moc pyšný,“ pokračoval trenér Miroslav Jíra, který se na Bican Cupu radoval ze třetího triumfu.

„Uzavřel jsem hattrick. Povedlo se mi vyhrát s ročníky 1991 a 1993 a teď s ročníkem 1997. Myslím si, že jako trenér jsem využil všech svých zkušeností a bylo na co navázat,“ uznal kouč sešívaných.

Co se organizace turnaje týče, vyšlo všechno na jedničku. „Chtěl bych poděkovat všem lidem na Slavii, kteří se opět zasloužili o to, aby měl turnaj vysokou úroveň. Hlavně Martin Hladík a všichni dorostenci, kteří tradičně pomáhali, zaslouží velký dík,“ vzkázal poděkovaní trenér, který litoval jediného faktu.

„Akorát mě mrzí, že nakonec nemohl přijet Red Bull Salcburk. Kvalita byla opět obrovská, odehráli jsme hodně těžké zápasy. I když to tak nevypadalo, tak na psychiku to bylo těžké,“ měl jasno trenér.

Co čeká slávistické dorostence do konce roku? „V úterý máme poslední trénink, pak společnou večeři, kde si podzim zhodnotíme. Ve čtvrtek mají ještě kluci testy na FTVS a pak si dopřejí zasloužený odpočinek,“ nastínil plán na zbytek podzimu kouč vítězného celku.

Ondřej Badocha: Do finále jsme si všichni přáli Spartu


Nejlepším hráčem celého turnaje byl vyhlášen slávista Ondřej Badocha. „Bez celého týmu bych toto ocenění ale nikdy nezískal. Všichni všechno odmakali naplno, hráli jsme jako tým a jen díky tomu se nám dařilo i individuálně. Mám z toho obrovskou radost,“ těšilo Ondřeje Badochu.

„Celý turnaj se nám, myslím, povedl na jedničku! Skupinou jsme prošli bez problémů, což nám dodalo sebevědomí a myslím, že i potřebný respekt od soupeřů,“ našel další pozitiva na perfektně zvládnuté základní skupině Badocha.

„Do semifinále proti Györu jsme šlo hodně vyhecovaní, protože jsme všichni naše snažení chtěli dotáhnout do finále, což se povedlo,“ vrátil se slávistický mladík k celkem jasnému boji o finále.

„Derby proti Spartě ve finále? To je to, co jsme si všichni přáli. Po divoké remíze 5:5 rozhodovaly penalty, které jsme vyhráli a mohli slavit,“ hodnotí Badocha. Sešívaní ale slavili ještě o něco dřív, než svůj triumf potvrdili poslední penaltou.

„Náš gólman výborně chytil penaltu a najednou jsme na něj všichni naskákali. Já jsem věděl, že ještě ale musíme jednu penaltu proměnit. Nakonec to ale dopadlo dobře a po další penaltě jsme se mohli radovat oprávněně,“ popsal závěrečné momenty slávista Ondřej Badocha.


Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články