Trenéra Koubka těší brzký příchod posil | SK Slavia Praha
Více

Trenéra Koubka těší brzký příchod posil

PRAHA/EDEN – V pondělí přibyl do kádru A-týmu Slavie pro přípravu další hráč – Tomáš Necid, trenér Miroslav Koubek tak má na samém začátku přípravy k dispozici tři nové posily, k nim navíc navrátilce z hostování Luboše Tusjaka a dva hráče z juniorky – Pavla Vyhnala a Roberta Hrubého.
„Pokud by měli přijít další hráči, tak by museli mít výrazně vyšší kvalitu, než ti stávající. Díry v sestavě, které byly nejakutnější, jsou v tuto chvíli pokryty. Rozhodující je, že všichni hráči, kteří přišli, jsou hotoví, zkušení. To byla moje podmínka, aby na tyto posty přišli hotoví hráči. Talentů máme hodně, vytáhli jsme zase hráče z juniorky, kteří si zaslouží pozornost, ať už je to Robert Hrubý nebo Pavel Vyhnal. I Luboš Tusjak, který se vrátil z hostování ještě určitě není nejzkušenější hráč, ale hrál druhou ligu, což je dobré,“ vyjádřil se Miroslav Koubek na adresu posílení kádru.

„Vrátil se Luboš Tusjak z Táborska, uvidíme, v jakém přišel stavu a jaké budou parametry jeho výkonu. Se Škodou počítáme i nadále na post stopera, v tomhle své plány zatím neměním,“ říká trenér Koubek o složení obranných řad.

Trenér má k dispozici hned na začátku přípravy tři nové posily. „Tohle přání jsem měl a management klubu se v tomto činí, což je dobře. Jsem za to určitě rád,“ komentoval Koubek brzký příchod nových hráčů.

Kouč Slavie komentoval i možné složení útoku. „Nemůžete mít jednoho hrotového útočníka. Pokud jsme z Martina Juhara udělali hrotového útočníka, tak dneska máme s Tomášem Necidem dva. Uvidíme, jaký bude vývoj, máme přípravné zápasy, ve kterých budeme zkoušet různé formace. Všechno teprve vykrystalizuje,“ říká trenér.

„Víme, že Tomáš má střelecké dispozice. Uvidíme, jak se na něm ta pauza podepsala a jak rychle bude schopen se vrátit do střelecké formy takové, v jaké jsme ho znali. On má to nejhorší za sebou. V PAOKu absolvoval všechny tréninky, je připravený, což je na tréninku i vidět. Takže se jedná hlavně o herní praxi, kterou neměl a kterou by mu Slavia měla poskytnout,“ pokračoval Miroslav Koubek na adresu zatím nejzvučnější posily sešívaných.

Po dlouhé pauze se do tréninku vrátil i brankář Kamil Čontofalský. „Je dobře, že se Kamil uzdravil, protože tím můžeme dát prostor dál se rozvíjet Martinu Berkovcovi v Bohemce. Máme v akci Rakovana, uvidíme, jestli se udrží na pozici jedničky. V tu chvíli budou chytat dva gólmani Slavie, budou zahřátí. Kdo bude ale ve Slavii jednička, jestli Rakovan, nebo Čontofalský, se ukáže až v trénincích a zápasech,“ zakončil Koubek situací kolem brankářů Slavie.

Aktuálně

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Další články