Slávisté navštívili dětské pacienty v Motole | SK Slavia Praha
Více

Slávisté navštívili dětské pacienty v Motole

PRAHA/MOTOL - Ve čtvrtek 24. dubna tradičně navštívili zástupci Slavie Transplantační jednotku v Motole, kam zavítali na více než dvě hodiny. Vedoucí mužstva Stanislav Vlček a brankář Kamil Čontofalský přišli svou návštěvou potěšit tři fotbalové a slávistické nadšence Vítka, Frantu a Viktora a jejich rodiny.
Slávisté se všem podepisovali na kartičky i plakáty a pro Frantu napsali na kartičku i omluvenku na doučování. František je velkým slávistickým fanouškem a s hráči se na Transplantační jednotce pravidelně setkává. Proto i tentokrát nemohl o setkání přijít a musel si tak shánět omluvenku. Během návštěvy slávisté také debatovali jak s pacienty, tak s jejich rodiči a sourozenci nejen o Slavii, ale také o škole či životě po transplantaci.

Vítek oslavil v den slávistické návštěvy osmnácté narozeniny a kromě malého slávistického dárku v podobě knížky Vladimíra Šmicera a dalších drobností, dostal od lékařů také dárek nejhezčí, a to možnost odejít druhý den domů a do nemocnice již docházet jen na pravidelné kontroly.

Standa s Kamilem se poté přesunuli do pokoje za Viktorem, kde na ně čekala téměř celá rodina, zejména tatínek, který fotbalem doslova žije. Viktorova rodina je původem z Itálie, takže na pokoji bylo dlouho hlučno a veselo.

Kamil Čontofalský uspořádal před návštěvou sbírku mezi spoluhráči v kabině Slavie a vybranou částku předal na začátku návštěvy vedoucímu lékaři transplantační jednotky Petru Sedláčkovi. „Moc si toho vážíme. A peníze určitě smysluplně použijeme,“ poděkoval profesor Sedláček přítomné slávistické výpravě. „To je to nejmenší, co pro vás můžeme udělat,“ odvětili Čontofalský s Vlčkem.

Peníze budou použity na financování letní onkologické sportovní olympiády v polské Wroclawi, které se každý rok děti z Transplantační jednotky FN Motol účastní a na další, zejména vzdělávací aktivity, které pomáhají transplantovaným dětem s návratem do běžného života.

Spolupráce Slavie s dětskou transplantační jednotkou motolské nemocnice a sdružením DONOR má už mnohaletou tradici, bývalí pacienti i ti současní jsou v Synot Tip Areně v Edenu vždy vítanými hosty. 

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články