Slavia se v neděli od 19:00 představí v Brně | SK Slavia Praha
Více

Slavia se v neděli od 19:00 představí v Brně

PRAHA – Slávisté se v rámci 28. kola Gambrinus ligy představí v neděli od 19:00 na půdě Zbrojovky Brno. „Chceme v Brně bodovat a máme jim co vracet,“ zní před zápasem ze slávistické kabiny.
Sešívaní za sebou mají dvě vítězná utkání bez obdrženého gólu. „Na zápas v Brně jsme připraveni. Jsme ve formě, jsme sebevědomí, vyhráli jsme poslední dva zápasy, nedostali jsme branku a myslím, že příprava tenhle týden byla velmi dobrá. Hráči chápou, co od nich očekávám,“ těší trenéra Slavie Alexe Pastoora.

Slavia se díky šesti bodům z posledních dvou zápasů posunula v tabulce na jedenácté místo. „Po každé výhře pro nás bude situace ještě příjemnější, ale současně musíme zkusit vyhrát každý zápas a myslím, že hlavní je nezpohodlnět a dát si ambiciózní cíl. To pak ze sebe hráči vydají to nejlepší,“ uvědomuje si slávistický kouč, kterému se vyprazdňuje marodka.

„Pořád nám samozřejmě chybí Vyhnal a Mičola, kteří mají zraněná kolena. Chybí nám Keegan Ritchie, ale to je všechno. Nemáme ani žádné karetní tresty,“ objasňuje situaci trenér, který se s Brnem střetne potřetí, Slavii čeká v letošní sezoně celkově čtvrtý duel s jihomoravským soupeřem.

„Víme, co od Brna očekávat. Znám všechny jejich hráče, vím, v jakých rozestaveních hrají, takže nás nepřekvapí, jsme na ně nachystáni,“ má jasno kouč Slavie.

V utkání proti Příbrami se skvělým výkonem prezentoval Milan Nitrianský, který nastoupil na pozici pravého záložníka. „Až na první šanci se mi celkem dařilo. Kdyby z toho ale nepadl gól, tak bychom se možná trápili ještě dlouho a hodně bych si to vyčítal. Ale je pravda, že v záloze se teď cítím asi nejlépe za poslední dobu,“ komentuje Milan Nitrianský, který byl vyhlášen nejlepším mužem zápasu posledního ligového duelu.

Sešívaní jedou do Brna bodovat. „Všichni se na zápas těšíme. Poslední dva zápasy jsme vyhráli, ale potřebujeme ještě nějaké body k tomu, abychom se definitivně zachránili. Věříme, že to v Brně zvládneme, získáme tím tu jistotu a budeme moci hrát o něco klidněji," říká za kabinu Milan Nitrianský.

Slávisté na jaře vypadli ve čtvrtfinále Poháru České pošty s Brnem na pokutové kopy. „Je pravda, že už se známe. Hráli jsme spolu za poslední dobu poměrně mnohokrát. Máme jim navíc co vracet, protože v poháru jsme vypadli na penalty. Doufám, že na to nikdo nezapomněl a že jim to hned teď v neděli vrátíme,“ věří před nadcházejícím duelem slávistické pravé křídlo.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články