Jakub Jankto nasázel za reprezentaci čtyři góly! | SK Slavia Praha
Více

Jakub Jankto nasázel za reprezentaci čtyři góly!

PRAHA – V poslední době se Jakub Jankto potkal s neuvěřitelnou formou. Pravidelně střílí góly za slávistickou devatenáctku, proti Budějovicícm nastřílel dokonce čtyři branky. Stejný počin zopakoval ve čtvrtek. Jenomže v dresu reprezentace do 18 let do sítě Černé Hory! „S pokorou k Budějovicím, tohle byl absolutně jiný level,“ říká v rozhovoru Jakub Jankto – letošní mistr se Slavií do 18, 19 a 21 let.
Vstřelit čtyři góly v dresu národního týmu, jaké to je?
„Pocity jsou úžasné. Čtyři góly za reprezentaci už se mi asi dát nepodaří. Mám radost. Někdy vám zápas prostě sedne."

Jak samotné góly vůbec vypadaly?
„První gól byl po hezké kombinaci naší středové řady. Míč se dostal ke mně, podíval jsem se, kde stojí gólman, a obstřelil ho. Druhý a třetí góly byly hlavou po nádherných centrech spoluhráčů Sadílka a Chlumeckého. No a poslední branka byla z penalty."

S jakými reakcemi jste se setkal po zápase? Od trenérů, spoluhráčů, rodiny...
„Přišlo hodně gratulací. Ale nic velkého se z toho nedělalo. Jsem rád, ale slavit nijak speciálně nebudu. Hned po zápase odjíždím do Francie na turnaj a chci se koncentrovat na další zápasy a v nich střílet další góly."

Máte za sebou fantastickou sezonu, ve které jste patřil do kádru Slavia U18, U19 i juniorky a se všemi oslavil titul. Jak na ni budete vzpomínat?
„Jsem rád, že tato sezona za něco stála. Ale čeká mě další, daleko důležitější než tahle. Je hezké ale, že se vyhrává. Na Slavii se ale od nás nic jiného neočekává.“

V současnosti jste na turnaji ve Francii s osmnáctkou. Kdy budete mít vůbec volno?
„Volno budu mít až 18. června, protože 17. hrajeme ještě zápas se Slovanem Bratislava. Už se těším. V této sezoně jsem odehrál obrovské množství zápasů, dovolená bude fajn (úsměv).“

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Další články