Zůstalo nám devět lidí, popisoval trenér přípravy na Žižkov | SK Slavia Praha
Více

Zůstalo nám devět lidí, popisoval trenér přípravy na Žižkov

PRAHA/ŽIŽKOV - Před pohárovým utkáním s Viktorií Žižkov musel trenér Miroslav Beránek řešit složitý rébus. Jak poskládat jedenáctku, když máte k dispozici deset hráčů z kádru A-týmu. Musel tak dát možnost hráčům širšího kádru a juniorky. „Čekal jsem, že ti, kteří nastoupili, k tomu přistoupí lépe a důrazněji," mrzelo ale po zápase trenéra.
„Byť jsme měli jen jednoho nebo dva hráče ze základu, čekal jsem, že ti, kteří nastoupili, k tomu přistoupí lépe a důrazněji. Snadno jsme se dostali do vedení, pak ale přišla prostupná defenziva a nedokázali jsme se s tím snadno vyrovnat. Neproměnili jsme šance a po nedůslednosti jsme do šance pustili soupeře,“ hodnotil utkání na Žižkově trenér Miroslav Beránek

„Měli jsme na utkání deset hráčů, ostatní byli zranění nebo odjeli reprezentovat. Ráno nám navíc onemocněl Latka, takže zůstalo devět lidí. Paradoxně Fialka, který přišel na poslední chvíli, patřil k našim nejlepším hráčům. Hráči měli šanci se ukázat, přesvědčit, že by měli dostávat šance v základu v lize,“ pokračoval trenér na adresu marodky.

Hned čtyři hráči nastoupili za A-tým poprvé. „Je to realita, když nás trápí zranění a nemoci,“ posteskl si Miroslav Beránek. „Fialka se zhostil svého úkolu velmi dobře. Bejbl hrál na svůj první zápas v A-týmu to, na co má. U Oskara Fotra víme o jeho brejkových schopnostech, říkali jsme mu, že gólman vybíhá, ať si v takových příležitostech pohlídá poslední dotek. Mohl být tím šťastným hráčem, bohužel není. Zámečník nastoupil na chvilku, některé situace řešil tak, že to chtěl až moc vzít na sebe,“ vyjádřil se Beránek o hráčích, kteří se premiérově objevili v dresu A-týmu.

Trenér čelil i otázce, zda Slavia nepřemýšlela o tom, že by Josef Bazal nemohl nastoupit. Záložník, který je na Žižkově na hostování právě ze Slavie, nakonec vstřelil vyrovnávací branku. „Mladí jsou od toho, aby hráli. Chápu, že měl proti Slavii zvýšenou motivaci, my ale posíláme hráče na hostování, aby se vykopali,“ odmítl trenér podobné úvahy.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články