Slavia bude mít na ME U17 nejvíce reprezentantů | SK Slavia Praha
Více

Slavia bude mít na ME U17 nejvíce reprezentantů

PRAHA – Hned čtveřici slávistů čeká v nadcházejících dnech vrchol jejich dosavadní kariéry. Alex Král, Marcel Čermák, Ondřej Žežulka a Daniel Souček se totiž dostali do konečné nominace ČR U17 pro mistrovství Evropy do 17 let.
„Je to obrovská čest reprezentovat Českou republiku. Moc si té šance vážím a věřím, že se nám bude dařit,“ uvedl Ondřej Žežulka, který během kvalifikace vykonával funkci kapitána týmu.

„Jsem velice šťastný, protože si v šestnácti letech můžu zahrát na mistrovství Evropy, což je splněný sen, který můžu prožít. Nasbírám spoustu zkušeností, a jakožto hráče mě to posune dopředu,“ pokračoval záložník Marcel Čermák.

Alex Král bere nominaci jako velkou motivaci do další práce. „Byl jsem v nominaci během kvalifikace a dostal se i na EURO. To je pro mě velká motivace do dalších tréninků,“ vysvětluje slávistický záložník. „Celkově jsme se do finální nominace dostali všichni čtyři slávisté, což svědčí o skvělé práci jak nás hráčů, tak i klubových trenérů,“ pochvaluje si Král.

„Teď je třeba ukázat na hřišti, že se trenér reprezentace Černý nespletl a že udělal dobře, že nás vybral. Jedeme na EURO s cílem ukázat dobrý fotbal a samozřejmě postoupit na mistrovství světa,“ věří v úspěch Alex Král.

Do týmu se dostal také Daniel Souček, pro kterého se jedná o největší úspěch kariéry. „Chtěl bych poděkovat celé rodině, že mě podporovala. Za druhé klukům a trenérům ze Slavie, bez kterých bych to asi nedokázal. Teď u je jen na mně, abych přesvědčil trenéra Černého a dostal se do základní sestavy,“ vyhlíží Daniel Souček šampionát.
„Já jsem se vrátil do reprezentace po dlouhé době, takže to beru jako největší úspěch a jsem velmi rád, že mohu na EURO jet,“ váží si šanci slávistický odchovanec.

Slavia bude mít v kádru českého týmu na mistrovství Evropy do 17 let největší zastoupení. V neděli se reprezentanti vydají do Bulharska, kde je v základní skupině evropského šampionátu čekají týmy Německa, Belgie a Slovinska.

Na fotografii z kvalifikace je Daniel Krejdl (zcela vlevo), který se do nominace na ME nevešel. Vedle něj jsou Král, Čermák a Žežulka.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články