Obrat k lepšímu? To musíme ještě potvrdit, říká po výhře trenér | SK Slavia Praha
Více

Obrat k lepšímu? To musíme ještě potvrdit, říká po výhře trenér

ZLÍN - Trenér sešívaných byl po výhře ve Zlíně spokojený s kombinační hrou a výkonem defenzivní čtveřice. Získané body ale podle Dušana Uhrina musí tým potvrdit i v úterním poháru a následně v domácím derby.
Trenér Dušan Uhrin měl radost, že jeho tým dobyl Zlín. „Je to cenné vítězství, čekal nás těžký soupeř venku a další nás čeká v úterý v poháru, kde hrajeme s Ústím. Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát, a to se nám povedlo,“ usmíval se. „Drželi jsme balon na zemi, což pomohlo,“ liboval si.

Domácí tým doposud doma ani jednou neklopýtl. „Věděli jsme, co nás čeká. Zlín doma všechno vyhrál. Hraje velice dobře, je to kompaktní mužstvo, které hraje zodpovědně. Věděli jsme, že budou hrát na rychlé protiútoky. My jsme chtěli hrát kombinačně, což se nám podařilo. Obě branky jsme ve druhé půli dali po hezkých kombinacích,“ těšilo trenéra.

Do základu se vrátil uzdravený Levan Kenia. „Určitě se nám vyplatilo, že nastoupil, Jablonského střelu tečoval on. My jsme udělali trochu změnu ve druhé půli, chtěli jsme hrát fotbal, tak jsme ho přesunuli do středu. Vydržel 75 minut, což je více, než minulý rok. Dlouhodobě jsme ho připravovali, aby mohl nastoupit. Jedno utkání pro nás ale nic neřeší, doufám, že bude připravený i na další zápasy,“ dodal na adresu gruzínského záložníka Uhrin.

Zda se Slavia od začátku ligy zvedla, trenér hodnotit nechtěl. „Měli jsme na začátku velmi těžké soupeře, v Plzni jsme prohráli 1:2 a Brně po špatném výkonu jen 0:1. Já mužstvo připravuji tři měsíce a myslím, že je to pořád krátká doba. Zda došlo na obrat k lepšímu, ještě musíme potvrdit. Čeká nás derby a těžké pohárové utkání,“ ví, že jeho tým musí bodovat dál.

Na lavičce se též objevila nová posila obranných řad Michal Frydrych. „V úterý pravděpodobně zasáhne do pohárového utkání. Je to tak z devadesáti procent. Je u nás pět dní, což je na adaptaci krátká doba. Pevně věřím, že nastupovat bude. Je to hráč do základu, ale současně i konkurence pro ostatní. Může hrát stopera i pravého beka, uvidíme, co budeme potřebovat. Dnes hrála celá obrana perfektně, stopeři byli bezchybní,“ pochválil defenzivu sešívaných.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články