V neděli se sešívaní představí v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

V neděli se sešívaní představí v Teplicích

PRAHA – V neděli se slávisté představí v rámci 12. kola SYNOT ligy v Teplicích. Utkání na Stínadlech začíná v 18:30.
„V podstatě musíme odčinit prohru z domácího utkání s Olomoucí. Teplice mají dynamické mužstvo, které je laděné spíše směrem dopředu, takže od nich očekávám útočnou hru. Víme, že doma prohráli 0:1 s Jihlavou, ale zase vyhráli ve Zlíně,“ uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin.

Kouč Slavie varuje hlavně na hru Teplic v křídelních prostorech. „Nedělní utkání bude určitě hráno ve stylu nahoru – dolů. Musíme se připravit na to, že jejich křídla a útoční hráči jsou hodně rychlí,“ doplňuje trenér, který se bude muset obejít bez tří hráčů.

„Budou chybět akorát vykartovaní hráči Mikula s Hrubým a zraněný Jan Štohanzl. Ostatní hráči jsou v tuto chvíli zdraví,“ upřesnil trenér Slavie.

Kvalitní utkání očekává obránce Michal Frydrych. „V lize může každý porazit každého, o čemž vypovídají jak výsledky Teplic, tak naše. Věřím, že v neděli bude k vidění kvalitní utkání, po kterém budeme spokojenější my,“ říká slávistický zadák.

„Určitě bychom chtěli napravit domácí prohru s Olomoucí, která nás samozřejmě mrzí. Ale v týdnu už jsme na to nemysleli a poctivě jsme se připravovali na Teplice. Věřím, že nás přijede podpořit hodně fanoušků a vytvoří nám na venkovním stadionu domácí prostředí,“ dodal Michal Frydrych, který se v Teplicích představil před týdnem v dresu juniorky a gólem přispěl k výhře 3:0.

V podobném duchu hovoří také Martin Latka. „V každém zápase, ať už to bylo doma nebo venku jako ve Zlíně či v Jablonci, vytvořili naši fanoušci vynikající kulisu. Je skvělé, že se na ně můžeme spolehnout jak doma, tak i venku,“ komentuje kapitán Slavie Martin Latka.

Kapitán sešívaných věří, že v neděli získá jeho tým body. „Očekávám těžký zápas. Teplice poslední zápas vyhrály, což budou chtít samozřejmě potvrdit na domácím hřišti. Nicméně my budeme chtít získat body, které jsme ztratili doma s Olomoucí. Budeme se také chtít prezentovat jiným výkonem, než tomu bylo před týdnem,“ zakončil slávistický obránce.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články