Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie | SK Slavia Praha
Více

Jaroslav Šilhavý novým trenérem Slavie

PRAHA – Slavia zná nástupce trenéra Dušana Uhrina. Stane se jím bývalý hráč sešívaných, člen Odboru přátel Slavie a úspěšný trenér Jaroslav Šilhavý, který přichází z Dukly. S klubem podepsal smlouvu do léta 2018.
Jaroslav Šilhavý se stává nástupcem Dušana Uhrina, který ve Slavii skončil před týdnem. Vedení mužstva se ujme v úterý. Podoba realizačního týmu se bude průběžně finalizovat.

Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání,” uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav TvrdíkJe pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi,” uvedl nový trenér Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý se narodil 3. listopadu 1961, zanedlouho tedy oslaví své 55. narozeniny. Je velkou legendou českého i československého fotbalu, protože odehrál nejvíce ligových zápasů v české a československé lize. Bývalý obránce dohromady odehrál 465 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 26 gólů. Na svém kontě má i čtyři reprezentační starty.

Velkou hráčskou stopu zanechal i v našem klubu, kde jako hráč působil v letech 1990 – 1993, a připsal si v sešívaném celkem 185 startů. S fotbalem začínal v Chotěšově, následně hrál pět let v Plzni, dlouhá léta byl hráčem Chebu a po Slavii pokračoval v Drnovicích a na Žižkově.

Tam v roce 1999 svou bohatou hráčskou kariéru ukončil, aby pomalu přešel do role trenéra. Na Žižkově byl nejprve asistentem, stejnou roli si vyzkoušel i v jiném pražském klubu. V letech 2003 až 2009 působil Jaroslav Šilhavý u národního týmu v roli asistenta reprezentačních trenérů Karla Brücknera a Petra Rady. Od roku 2007 už se Jaroslav Šilhavý vydal na cestu hlavního trenéra.

Nejprve byl úspěšný s Kladnem, se kterým dokázal udržet ligovou příslušnost. Následně si vyzkoušel práci v Plzni, dva roky trénoval České Budějovice, aby se v roce 2011 stal trenérem Slovanu Liberec, kde dosáhl svého doposud největšího úspěchu.

Se severočeským klubem se stal v sezoně 2011/2012 překvapivě mistrem ligy a zaslouženě získal ocenění nejlepší trenér sezony. V sezoně 2013/2014 se s Libercem dočkal i úspěchu na mezinárodním poli. Nejen, že se se svým týmem dostal do skupinové fáze Evropské ligy, dokázal z ní i v konkurenci Sevilly, Freiburgu a portugalského Estorilu postoupit.

Více než sezonu následně působil v Jablonci, se kterým dosáhl na třetí místo v lize a od léta 2016 se stal novým trenérem Dukly. Teď se Jaroslav Šilhavý vrací do Slavie, kde může navázat na své tříleté hráčské období.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články