Týden v Liverpoolu? Obrovský zážitek, hlásí brankář Jaroš | SK Slavia Praha
Více

Týden v Liverpoolu? Obrovský zážitek, hlásí brankář Jaroš

PRAHA - Přesuňme se do prostředí veleslavného Anfield Road. Všude na vás dýchá historie a neskutečná fotbalová sláva. A vy si na to můžete ve svých šestnácti letech doslova sáhnout. Přesně tak se v posledních dnech musel cítit brankář Slavie U16 Vítězslav Jaroš. Ten totiž absolvoval ve slavném Liverpoolu týdenní stáž.
Ve dnech 18. - 23. září absolvoval slávistický brankář Vítězslav Jaroš z kategorie U16 stáž ve slavném anglickém Liverpool FC. Po celou dobu návštěvy akademie ho doprovázel bývalý brankář Luděk Mikloško.

Během pětidenní stáže absolvoval Vítek brankářské tréninky s šéftrenérem brankářů liverpoolské akademie Markem Morrisem a odchytal celá dvě přátelská utkání. V prvním utkání proti Derby County U16 prohrál tým Liverpool FC U16 1:3 a v druhém utkání s Wigan Athletic FC U15 naopak zvítězil Liverpool U15 5:2. 
 
„Stáž v zahraničním klubu pro mě byla velkou zkušeností. S týmem Liverpoolu U16 jsem se potkali víkend před mým odletem na turnaji v Ústí nad Labem a vzhledem k tomu, že ho vyhráli, tak jsem byl plný očekávání, jak bude vypadat jejich akademie a tréninky," prozradil svá očekávání Vítězslav Jaroš


Program byl pro Jaroše v Anglii velmi pestrý a hlavně velmi našlapaný. „V akademii jsem hned první den absolvoval zápas proti Derby County, který jsme prohráli, ale se svým výkonem jsem byl spokojený. Druhý den jsem ráno absolvoval v akademii kondiční testy odrazu a rychlosti, po kterých následoval trénink s brankáři kategorie U18 po kterém jsem trénoval i s celým týmem. Odpoledne jsem měl trénink s šéftrenérem brankářů Morrisem. Další den opět brankářský trénink a fyzické testy," odhaluje náročnost své návštěvy ve městě Beatles Jaroš.

Vytoužené volno stačilo pro proniknutí do centra a atmosféry legendárního anglického města. „Odpoledne jsem měl volné, tak jsem ho využil k prohlídce města. Poslední den jsem měl dopoledne prohlídku stadionu a večerní zápas, který jsme jasně vyhráli 5:2 a já si zachytal více než v prvním zápase. Celkově stáž hodnotím úspěšně, myslím si, že jsem zanechal dobrý dojem a pevně doufám, že se tam v budoucnosti vrátím," neskrýval své nadšení mládežnický reprezentant.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články