Spolu jsme silnější: Ikona Odboru přátel Jan Čapek | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme silnější: Ikona Odboru přátel Jan Čapek

PRAHA - Klub pro člověka začne znamenat mnohem víc, když pro něj může sám začít něco dělat. Já mám to štěstí už třiadvacet let. Tak začíná svou zpověď Jan Čapek, dlouholetý sekretář Odboru přátel, který byl zároveň i jedním z prvních vlajkonošů v sešívaných barvách.
Klub pro člověka začne znamenat mnohem víc, když pro něj může sám začít něco dělat. Já mám to štěstí už třiadvacet let. Ještě za Borise Korbela jsem začal dělat reklamy, chvíli hlídal pokladny a vstupenky, pak jsem na sekretariátu začal pomáhat třeba s organizací zájezdů. A po pár letech jsem tu mohl začít pracovat natrvalo, což je pro mě asi ta největší odměna.

Na Slavii jsem se seznámil s tolika dobrými lidmi, kterých si neuvěřitelně vážím a které bych asi nikde jinde nepoznal. Mám dobré vztahy s několika trenéry, s hráči, a těší mě, že i oni naopak berou mě, i když jsem tu vlastně jen taková „pomocná síla“. To, že jsem se ke Slavii mohl dostat takhle blízko, mě obrovsky naplňuje. O to víc, když si uvědomím, že vlastně každý druhý fanoušek to má ke klubu hrozně daleko.

Příběhy a historky spojené se Slavií? Těch má určitě každý fanoušek hrozně moc. Když jsem začínal na sekretariátu, dělal tu pan Štádler a od něj jsem se tehdy dozvěděl věci, které bych, myslím si, vědět ani neměl. Bylo to o vzájemné důvěře a mě tehdy obrovsky těšilo, že mi starý internacionál poví věci, které by jinde neřekl. A já už si to nechám pro sebe, to už je prostě ve mně… 

Jan Čapek
Jeden z prvních vlajkonošů a dlouholetý sekretář Odboru přátel

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články