Každý se snaží říct si o základ, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Každý se snaží říct si o základ, těší trenéra

PRAHA/UMT EDEN - Trenér Jaroslav Šilhavý vyslal do hry tři nové tváře a Slavia si poradila s Žižkovem 3:0. Co musí sešívaní v zimní přípravě ještě vybrousit a chystají se další změny v kádru?
Slavia se poprvé v roce 2017 představila fanouškům na domácí půdě. „Vítězství 3:0 vždycky potěší, i když je to jen příprava,“ usmíval se trenér Jaroslav Šilhavý. „Myslím, že to byl kvalitní zápas. Viktorka hrála velmi dobře, vypracovala si šance. Z našeho pohledu tam bylo hodně nevynucených ztrát, hráli jsme pomalu odzadu,“ viděl ve výkonu sešívaných i nedostatky.

Kde ještě Slavia pokulhávala? „Ve druhém poločase jsme měli přidat ještě další branky, šance na to byly. Nechci říct, že bychom měli vyhrávat 7:0, ale prostě bychom si s tou příležitostí měli lépe poradit. V lize si jich tolik vytvořit nemusíme,“ uvědomuje si.

V zápase se představily tři nové posily. „Marko Alvir se snažil, chtěl něco ukázat lidem. Michael Lüftner hrál zezadu velmi dobře a ve druhém poločase chytal Přemysl Kovář. Nedostal gól, věříme mu charakterově i lidsky,“ shrnul stručně Jaroslav Šilhavý.

Jinak hráče individuálně komentovat nechtěl. „Každý se snaží si říct o základ a upozornit na sebe. Ještě bych proto nechtěl hráče jednotlivě hodnotit,“ vysvětloval.

Slavii chyběla čtveřice fotbalistů. „Sýkora a Flo nehráli, protože jsme to ještě nechtěli riskovat. Trénovali individuálně. Doufám, že budou spolu s Bílkem a Šventem příští týden k dispozici,“ dodal k aktuální marodce.

Sešívaní se vrátili do mrazivých Čech ze soustředění v Číně. „Zima je proti nám, časový posun už je za námi. Na chladno si musíme zvykat, ale každý ví, o co jde. Snažíme se, aby byli všichni zdraví, preventivně brát vitamíny, hodně spát. Nikdy ale nevíte, kde chytnete nějaký bacil. Věřím, že se o sebe hráči dovedou postarat,“ okomentoval chladné počasí.

Odpověděl také na otázku, zda jsou v plánu další odchody. „Další zužování už neplánujeme, dnes nás bylo šestnáct do pole a marodi,“ objasnil.

Koncem týdne přišla nabídka na odchod Antonína Baráka, kterou klub nepřijal. „Nedovedu si představit, co by muselo přijít za nabídku, abychom Tondu Baráka pustili. Myslím, že vedení zareagovalo správně a řeklo, co je pro ně priorita. Věřím, že to má Tonda dobře postavené i z rodiny. Potěší ho fakt, že o něj měl zájem italský klub. Má všechno před sebou a nic mu neuteče. Dostane se třeba ještě dál. Když bude pracovat, jak pracuje, zahraničí ho nemine. Myslím ale, že teď by to bylo brzy,“ zakončil trenér.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články