První prohra trenéra Šilhavého přišla v přípravě | SK Slavia Praha
Více

První prohra trenéra Šilhavého přišla v přípravě

MARBELLA – Slavia poprvé pod trenérem Šilhavým okusila hořkost porážky. Naštěstí pro sešívané ale prohra přišla v přípravě. „Nechytili jsme tempo, dělali jsme chyby. Věřím ale, že v dalším zápase si s tím poradíme lépe,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý v úvodu herního soustředění.
Neporazitelnost je u konce. „Jednou to přijít muselo a samozřejmě je lepší prohrát v přípravě než potom v samotné soutěži,“ okomentoval přerušenou sérii trenér Jaroslav Šilhavý.

Jak se jeho týmu dařilo v utkání proti Osijeku? „Byl to pro nás dobrý test. Bylo to naše první utkání, což bylo vidět i na hře. Sice jsme se dostali do vedení, pak jsme ale neproměnili ohromnou šanci na 2:0. Hlavně v první půli jsme se nepřizpůsobili tempu hry,“ zdůraznil.

To pak vedlo k chybám. „Všechno nám dlouho trvalo, ztráceli jsme balony. Soupeř nás nakonec potrestal, srovnal na 1:1. Ve druhém poločase jsme neohlídali standardku a soupeře jsme pustili do vedení. V závěru jsme měli asi pět ložených šancí, které jsme neproměnili, a proto jsme prohráli. Zakončení, která měli Muris Mešanovič a Mick van Buren, se musí proměňovat,“ mrzelo trenéra.

Pro sešívané to byl první ostrý test v zimní přípravě. „Mám zkušenost, že když vyjedeme do zahraničí a hrajeme s těmito týmy, tempo je vždy vyšší. Přijeli jsme v neděli, v pondělí a úterý jsme měli dvoufázový trénink. Nebylo to tak, že bychom byli nepřipravení. Tím to neomlouvám. Věřím, že v dalším zápase už si s tím poradíme lépe,“ dodal.

NK Osijek, aktuálně třetí celek chorvatské ligy, protočil v zápase dvě kompletní jedenáctky. „Byli připravení, byl to klasický balkánský tým. Všichni chtějí hrát, všichni jsou rychlí, všichni umí s balonem. Chybou bylo, když jsme je nechali hrát, tou rychlostí šikovností, dychtivostí po gólu byli nepříjemní,“ zhodnotil trenér Šilhavý silné stránky soupeře.

Aktuálně

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2026.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

Další články