Chci pomoci Slavii k obhajobě a do Ligy mistrů! | SK Slavia Praha
Více

Chci pomoci Slavii k obhajobě a do Ligy mistrů!

PRAHA – Ihned po skončení pozápasové tiskové konference s trenérem Šilhavým přišla na řadu další. Slavia totiž oficiálně představila novou posilu Miroslava Stocha. Slovenský záložník přichází do Edenu na přestup z tureckého Fenerbahçe SK a s klubem podepsal dvouletý konrakt.
„Mino Stocha všichni dobře známe. Mám velkou radost, že se nám podařilo dotáhnout jeho příchod. Byla to dlouhodobá práce a úsílí, které trvalo hodně dlouho a podařilo se v pátek dotáhnout. Chtěl bych poděkovat Milanu Lednickému (agentovi hráče – pozn. red.), Fenerbahçe, že jsme to dotáhli. Věřím, že se nám podaří hráče dopsat na soupisku hráčů, kteří budou moci hrát play-off Ligy mistrů. Miňa ve Slavii vítám a věřím, že se nám bude společně dařit,“ uvedl k příchodu nové akvizice generální ředitel klubu Martin Krob.

Nová posila těší i trenéra Jaroslava Šilhavého. „Měli jsme ho vyskautovaného už před půl rokem a nedopadlo to. Vrátili jsme se k tomu nyní. Chtěl jsem ho, považuji ho za velice kvalitního hráči. Chce se vrátit a ukázat, že nezapomněl hrát fotbal,“ těší se na novou spolupráci trenér Slavie.

Že příchod slovenského záložníka nebyl jednoduchou záležitostí, o tom svědčí i řada nabídek, mezi kterými si Stoch vybíral. „Bylo toho víc. Španělsko, Francie, Rusko, Blízký východ. Rozhodlo, že Miňo chtěl jít do Slavie, je tady šance na skupinu Ligy mistrů a možná, že se mu splní,“ vysvětlil hráčův agent Milan Lednický.

Samotný hráč se na působení v sešívaném dresu těší. „Doufám, že si zvyknu rychle, nikdy jsem s tím neměl problém a věřím, že rychle zapadnu. Jsem v plném tréninku, přípravu jsem měl skoro dva měsíce, hráli jsme řadu přípravných zápasů, v tom nebude problém. Od soboty se připojím k týmu,“ hlásí Miroslav Stoch. O jeho připravenosti hovoří i fakt, že ho trenér Fenerbahçe SK chtěl nominovat k víkendovému ligovému utkání tureckého klubu.

Sbíral nový hráč sešívaných informace o svém novém klubu? „S Dušanem Šventem jsem ještě nemluvil, ale například s Tomášem Necidem jo. S ním se znám velmi dobře. Navíc jsem měl hodně informací od manažare. Česká liga je mi blízká, takže jsem ji sledoval. Koukal jsem se na ní na internetu i v televizi,“ poodhalil Stoch.

Velkou motivací je Liga mistrů. „Jsme v play-off, byla by škoda šanci nevyužít. Vždycky jsem vypadl v předkole, věřím, že letos by se to mohlo podařit,“ burcuje odchovanec Nitry.

Dalším faktorem pro příchod do Slavie bylo i rodinné zázemí. „Chtěl jsem být blízko domova, protože přítelkyně je z Čech. Máme malého syna, to také rozhodlo. Doufám, že já i tým budeme spokojení,“ přeje si bývalý hráč londýnské Chelsea.

V kádru Slavie je nyní řada hráčů a na křídlech má trenér na výběr. „Konkurence je normální věc v každém lepším klubu, je to jen dobře pro klub,“ má jasno Stoch, který už sledoval utkání s Jihlavou z tribuny. „Důležité jsou tři body, kluci zápas odmakali, ale nerad sleduji zápasy z hlediště, radši bych byl na hřišti,“ usmívá se mistr Holandska, Turecka a Spojených arabských emirátů.

Nejdůležitější věcí jsou Stochovy cíle ve Slavii. „Samozřejmě chci hrát často a pomoci Slavii k obhajobě titulu. Lákadlem je i velká šance dostat se do Ligy mistrů. Prostě se těším, pokusím se udělat vše, abych pomohl Slavii a byl spokojený i sám se sebou,“ dodal na závěr hráč, který bude nosit dres s číslem 17. 

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články