Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nominováni do reprezentačních výběrů

PRAHA - Ani o nadcházejícím reprezentačním cyklu není nouze o zastoupení Slavie v reprezentačních výběrech. Trenér Karel Jarolím si do české reprezentace vybral hned pětici hráčů Slavie. Duo Rotaň - Sobol bude bojovat v dresu Ukrajiny o postup na MS. Jakuba Hromadu čeká se Slovenskem U21 zápas proti silnému Španělsku.

A-tým

Česká republika
Reprezentační A tým čekají poslední dva zápasy kvalifikačního cyklu. Výběr Karla Jarolíma je už bez naděje na postup na MS 2018. Na závěr změří síly s Ázerbájdžánem a San Marinem. V nominaci jsou Jan Bořil, Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Tomáš Souček a Jan Sýkora. Původně byl nominován také Milan Škoda, ten se však z reprezentace kvůli zdravotním potížím omluvil.

Ukrajina
Zkušený Ruslan Rotaň nechybí v nominaci Ukrajiny k duelům v Kosovu a doma s Chorvatskem, spolu s ním je ve výběru Ukrajiny také Eduard Sobol! Východoevropský stát stále bojuje o postup na MS, spolu s ním má naději na postup ještě Turecko, Island a právě Chorvatsko.

Kamerun
Michael Ngadeu se s Kamerunem v rámci kvalifikace na MS v Rusku utká s Alžírskem.

U21

Česká republika
Lvíčata čeká další díl kvalifikace na ME, tentokrát se bude hrát v Chorvatsku. Z hráčů Slavie byl nominován Daniel Trubač.

Slovensko
Kapitán slovenské U21 Jakub Hromada nebude chybět ani tentokrát. Slovensko čeká v kvalifikaci na ME náročný dvojzápas, na domácí půdě změří síly s Islandem a Španělskem.

U20

V nominaci trenéra Karla Krejčího je Matěj Chaluš, který ze Slavie hostuje v Mladé Boleslavi, v jejím dresu už stihl vstřelit jeden ligový gól. Tým U20 čekají další dva zápasy Elite Tournament proti Polsku a Anglii.

U19

Tým Luboše Kozla čekají přípravné zápasy proti Anglii a Řecku. Oba zápasy se budou hrát ve Znojmě. Ze Slavie si trenéra vybral krajního obránce Karla Schneidera, mezi náhradníky jsou pak David Beňo a Michael Hönig. Výběr U19 se připravuje na kvalifikaci na ME, na které se v Lucembursku střetne s domácím celkem, Arménií a Skotskem.

U18

Výběr U18 cestuje do Itálie, kde odehraje přípravné utkání s domácím týmem. V nominaci je obránce Martin Mach, záložník David Macháček a útočník Tomáš Čvančara. Mezi náhradníky jsou pak Martin Bejbl a Matěj Valenta.

U17

Tým U17 čeká kvalifikace na ME do sedmnácti let, soupeřem bude Arménie, Izrael a Turecko. V nominaci je šest hráčů Slavie: Jakub Markovič, Alexandr Bárta, Tomáš Vlček, Daniel Kosek, David Eichler a Ladislav Krobot.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články