Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Josef Hušbauer v nejlepší jedenáctce Evropské ligy

PRAHA - Josef Hušbauer dvěma krásnými góly zařídil vítězství v Izraeli a jeho výkon nezůstal bez povšimnutí. Záložník Slavie je součástí jedenáctky kola a současně i třetím nejlepším hráčem pátého hracího dne Evropské ligy.
První branka z kopačky Josefa Hušbauera padla v nastaveném čase první půle. Jaromír Zmrhal vystihl na pravé straně přihrávku domácích, potáhl balon, posunul jej na střed právě na Hušbauera a ten nádhernou střelou vymetl vzdálenější růžek Rajkovičovy branky.

Druhou přidal Hušbauer v 54. minutě. Na středu hřiště převzal míč od Ngadeua a z 22 metrů ho poslal přesně k levé tyči, čímž zajistil Slavii vítězství 2:0.

„Jsem rád, že jsem dal po delší době gól a pomohl tak týmu, nějaké příležitosti tam byly už v minulých zápasech, ale nepadlo to tam,“ oddechl po utkání dvougólový Josef Hušbauer. V Izraeli nastoupil v rámci Evropské ligy poprvé v základní sestavě a mužstvo dokonce vedl s kapitánskou páskou. „Je možné, že ta páska měla nějaký vliv,“ usmíval se záložník Slavie.

„Odehrál výborný zápas v roli kapitána a vstřelil dva nádherné góly, které dávával. Doufám, že se mu to bude dařit nadále,“ chválil sešívaného záložníka trenér Jaroslav Šilhavý.

Hušbauer je již třetím slávistou v ideální jedenáctce kola Evropské ligy. Za svůj výkon v domácím utkání s Maccabi si o místo řekl v prvním kole Eduard Sobol. V následujícím duelu s Astanou pak zaujal výkon Michaela Ngadeua a také on byl v ideální pohárové jedenáctce.

Jedenáctka týdne


Hráč týdne

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články