Zemřel Jiří Žďárský, spoluhráč Bicana a Kopeckého | SK Slavia Praha
Více

Zemřel Jiří Žďárský, spoluhráč Bicana a Kopeckého

V sobotu 14. července odešel do fotbalového nebe bývalý hráč Slavie Jiří Žďárský. Byl už jediným žijícím slávistou, který vyhrál titul mistra ligy v roce 1947 a hrál po boku legendárního Josefa Bicana.

Jiří Žďárský se narodil 16. listopadu 1923. Do Slavie přišel v roce 1943 a zůstal zde do podzimu 1946. Za A-tým sehrál celkem 74 zápasů, z toho 26 ligových. Většinou hrál na postu spojky nebo levého křídla. Vstřelil celkem 52 branek, z toho 22 branek v lize. Statistika vypovídá o tom, že byl výborným střelcem.

Se Slavií vyhrál také Středočeský pohár v roce 1943 i 1944, kdy Slavia porazila ve finále Spartu 4:1.

Poslední rozloučení s Jiřím Žďárským se uskuteční v pondělí 23. července ve 14 hodin ve velké obřadní síni krematoria v Praze – Strašnicích.

Čest jeho památce! 

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Když se od vás hodně čeká... Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i Milan Kerbr, Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka, nebo dcera legendárního brankáře Františka Plánička. Těšit se můžete na řadu dalších exkluzivních textů!

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články