Početné zastoupení v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Početné zastoupení v reprezentacích

32 - tolik hráčů vyslala Slavia na reprezentační srazy. V přehledu níže najdete, kdo vše nastoupí v dresech národních celků.

Česko

A-tým
Osm hráčů má Slavia v českém národním A-týmu. Do nominace se dostali Ondřej Kolář, Vladimír Coufal, Ondřej Kúdela, Jaromír Zmrhal, Tomáš Souček, Alex Král, Lukáš Masopust a Milan Škoda. V pátek 22. 3. hraje Česko od 20:45 ve Wembley proti Anglii, v úterý 26. 3. od 20:45 pak v Sinobo Stadium proti Brazílii.

U21
Lvíčata čekají přípravné duely s Islandem a Mexikem. V nominaci na tyto dvě utkání jsou Jan Matoušek a Matěj Chaluš. Věkově do této kategorie patří také Alex Král, toho si ale do výběru áčka vybral trenér Jaroslav Šilhavý.

U19
Reprezentační celek U19 odehraje závěrečnou část kvalifikace na ME U19. Nominováni byli Michael Hönig a David Macháček. Mezi náhradníky je pak Matěj Valenta.

U18
Výběr do 18 let odehraje turnaj ve Spojených arabských emirátech. K utkáním s Belgií, Anglií a Japonskem jsou v nominaci Jakub Markovič, Tomáš Vlček, Tomáš Vincour, Daniel Kosek, Lukáš Červ, Matěj Vít a Jakub Zeronik. Mezi náhradníky jsou pak Michal Kubáň, David Eichler a Adam Vlasák.

U17
Poslední část kvalifikace čeká také Česko U17. V Nizozemsku se o postup utkají s domácím celkem, dalšími soupeři budou Izrael a Severní Irsko. Sešívaní vyšlou do kvalifikace Františka Matyse, Štěpána Starého, Lukáše Hroníka, Tomáše Hájka a Adama Toulu. Jan Sirotník, Martin Douděra, David Štětka a Jakub Kopáček jsou mezi náhradníky.

Slovensko

A-tým
Miroslava Stocha čekají se Slovenskem první dva duely v boji o postup na ME 2020. Kvalifikaci zahájí ve čtvrtek 21. 3. domácím zápasem s Maďarskem, druhý duel pak hraje náš východní soused 24. 3. ve Walesu.

U21
Řecko a Norsko – to jsou soupeři slovenského národního týmu do 21 let v následujících dvou týdnech. Ve výběru Adriana Guly je Martin Vantruba.

U17
Také slovenská sedmnáctka bude v závěrečná části kvalifikace bojovat o postup na ME U17. Slovensko se utká se Srbskem, Švédskem a Francií. V nominaci je brankář Jakub Surovčík.

Kamerun

A-tým
Africký celek čeká poslední zápas kvalifikace na Pohár afrických národů. Kamerun se utká s Komory, nicméně výběr, v jehož nominaci nechybí Michael Ngadeu, už má postup na závěrečný šampionát jistý.

Pobřeží Slonoviny

A-tým
Ve stejné situaci jako Kamerun je i Pobřeží Slonoviny. Také tým Simona Deliho je před posledním zápasem jistým účastníkem Poháru africký národů. Kvalifikaci uzavřou „sloni“ zápasem s Rwandou.

Makedonie

U21
Tři utkání má v plánu výběr Makedonie do 21 let, za který nastoupí také Kristijan Trapanovski. Soupeřem Makedonie bude Ukrajina, Lotyšsko a Estonsko.

Ázerbájdžán

U21
Nejlepší střelec české skupiny základní části Juniorské ligy Farid Nabiyev byl nominován na přípravný kemp U21 v Baku.

Rakousko

U20
Jonase Auera čeká s Rakouskem U20 přípravné utkání proti Norsku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články