Slávistky přejely maďarský Ferencváros! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky přejely maďarský Ferencváros!

Slávistky odehrály první přátelské utkání na domácí půdě. Hattrickem se blýskla Kožárová.

Do zápasu nastoupila netradiční sestava, kdy prostor dostaly všechny nové tváře. Slavia byla od úvodu aktivnější, ale do větší šance se až v 11. minutě dostala Kožárová, jenže v samostaném v úniku branku netrefila. O minutu později hlavičkovala Pincová do břevna. Do hry se postupně dostával i Ferencvároš a nakonec se ve 22. minutě ujal vedení, přízemní střelu Lukášová vyrazila před sebe a Zlidnis se z dorážky nemýlila. Slavia však zabojovala a do poločasu přidala tři branky. Ve 33. minutě poslala Jarchovská míč za obranu a tentokrát se již Kožárová prosadila. Po chvilce byla ve vápně faulována Žemberyová a následnou penaltu proměnila Kožárová. V samém závěru poločasu ještě skórovala Černá po závaru před hostující brankou.

Do druhého poločasu nastoupily Svitková s Divišovou. Slavia získala ještě větší převahu, ale k zakončení se holky nedostávaly. Po čtvrthodině hry Kožárová patičkou posunula míč na Svitkovou, jenže její křižnou střelu brankářka vyrazila. V 61. minutě vybojovala Svitková míč, poslala centr do vápna a Kožárová hlavou završila hattrick. Slávistky si postupně vytvářely postupně hodně šancí, ale nedařilo se je proměnovat. Svitková netrefila prázdnou branku a orazítkovala břevno. V poslední minutě se nakonec prosadila Divišová.

„Výsledek je jedna věc, předvedená hra věc druhá. Bylo to třetí utkání v přípravě, na hřišti se chceme určitým způsobem prezentovat. I když výsledek je lichotivý, a navíc jsme řadu šanci neproměnili, ve hře vidím ještě nedostatky. Není to o tom, že se nám vše bude hned dařit a bude šlapat tak, jak má. Je otázkou, jak rychle se budeme zlepšovat, ale samozřejmě vnímám, že utkání od utkání je to lepší“ okomentoval utkání trenér Kolomazník.

Slavia - Ferencvároš 5:1 (3:1)

Slavia: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Dědinová - Žemberyová (46. Divišová), Černá (Svitková), Bartovičová, Persson (74. Krejčiříková), Khýrová (74. Szewieczková) - Kožárová (65. Veselá)

Branky: 33., 36. (pen.) a 61. Kožárová, 43. Černá, 90. Divišová - 22. Zlidnis

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články