Od začátku jsme byli lepším týmem | SK Slavia Praha
Více

Od začátku jsme byli lepším týmem

Jaroslav Zelený nastoupil ke svému prvnímu utkání v letošní sezoně a podílel se skvělým výkonem na vítězství 3:0. „Od začátku jsme byli lepším týmem,“ vnímal vítězství zaslouženě.

Jaroslav Zelený nastoupil proti Českým Budějovicím ke svému prvnímu soutěžnímu utkání letošní sezony, když nahradil z preventivních zdravotních důvodů svého kolegu z levé obrany Jana Bořila. Nakonec jasné vítězství sešívaných považoval po utkání za zasloužené. „Bylo to čekání na gól. Myslím si, že od začátku utkání jsme byli lepším týmem. Co si vybavuji, tak jsme je do ničeho nepustili. Takže si myslím, že to bylo zasloužené vítězství,“ hodnotil zápas 6. kola FORTUNA:LIGY.

Šikovný levý bek v průběhu prvního poločasu skvěle na levé straně kombinoval s Peterem Olayinkou a Nicolaem Stanciem, góly ale padaly až po přestávce. „Neřekl bych, že bylo utkání úplně pohodové. První poločas skončil 0:0, i když jsme měli nějaké šance. Měli jsme střeleckou převahu, ale neměli jsme žádné vyložené tutovky. Určitě bych neřekl, že to bylo něco jednoduchého.“

Sešívané čeká v úterý první utkání play-off Ligy mistrů na půdě rumunského mistra v Kluži a Jaroslav Zelený si je vědom, že vítězství v Českých Budějovicích může týmu před veledůležitým utkáním zvednout sebevědomí. „Kdyby se prohrálo, tak to na náladě nikomu nepřidá. Určitě je lepší, když se každý zápas zvládne. Potom se do dalšího týdne jde vždycky lépe,“ uvědomuje si důležitost vítězství.

Zároveň dodává, že všechna pozornost týmu se už upírá právě k úternímu střetnutí v Rumunsku. „Možná se k zápasu s Českými Budějovicemi ještě nějakým způsobem vrátíme, ale všechno se už bude soustředit primárně na Kluž.“

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články