Alexandu Baluta bude hostovat v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Alexandu Baluta bude hostovat v Liberci

Rumunský záložník Alexandru Baluta odchází na roční hostování bez opce do Slovanu Liberec. Slavia si ho může v zimě stáhnout zpět.

Rumunský záložník v letošní sezoně zasáhl pouze do jednoho ligového utkání a nevybojoval si své místo v základní sestavě. „Rozhodli jsme se, že bude lepší, když Alex odejde na hostování a získá zpět herní praxi, kterou si u nás nevybojoval, a to jak na hřišti, tak v kabině. Alex se nedokázal popasovat s konkurencí v týmu a s tím, že musí na každém tréninku a každou minutu na hřišti dokazovat, že tam patří, protože ze svého předchozího působení byl zvyklý na zcela výsadní postavení v týmu. O Alexe byl zájem z více klubů, finální rozhodnutí jsme nechali na něm a jeho agentovi. Věříme, že během hostování udělá další krok k adaptaci na české prostředí a český fotbal, nároky ve Slavii a znovu získá herní praxi a sebevědomí. Přejeme mu hodně štěstí,“ vysvětlil sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Alexandru Baluta přestoupil do Slavie v létě 2018. Za Slavii dosud nastoupil do 23 ligových utkání, ve kterých vstřelil 3 góly. 

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články