Zápasy v Portugalsku na Nova Sport | SK Slavia Praha
Více

Zápasy v Portugalsku na Nova Sport

Přípravné zápasy z portugalského herního soustředění přinese v přímém přenosu Nova Sport 1.

Sešívané na herním soustředění v portugalském Lagosu, kam odlétají ve středu 29. ledna, čeká čtveřice přípravných zápasů. 

AKTUALIZACE: Druhý zápas v rámci Atlantic Cupu proti Vålerenga IF se odehraje v úterý 4. února od 21:00 a vysílat jej bude Nova Sport 2. Ostatní zápasy odvysílá v původních termínech Nova Sport 1.

Představení soupeřů

Na úvod turnaje se sešívaní utkají s pětinásobným mistrem Dánska a aktuálně třetím týmem dánské Superligy Aarhus GF. Kromě toho má tento tým z regionu Středního Jutska, pro fotbalové fanoušky možná pod známějším názvem Midtjylland, na svém kontě devět prvenství v domácím poháru, což stále zůstává nepokořený dánský rekord. Ke konci ligového podzimu se Aarhus rozehrál do skvělé formy. Ta vyvrcholila posledním podzimním utkáním, kdy v derby porazila rivala FC Midtjylland a první celek dánské ligy na jeho vlastním hřišti poměrem 3:1.

O tři dny později sešívaní vyzvou v rámci druhého zápasu Atlantic Cupu desátý celek norské Eliteserien Vålerenga IF. V Norsku na rozdíl od nás už ligová soutěž skončila, a tak se Vålerenga nepřipravuje na druhou část ligového ročníku, nýbrž na ročník nový. Ten pětinásobný vítěz norské ligy a čtyřnásobný vítěz poháru zahájí 4. dubna v prvním kole proti Molde.

Posledním jistým soupeřem sešívaných v Portugalsku už ovšem mimo Atlantic Cup je švédské Hammarby IF. Ve Švédsku, rovněž jako v sousedícím Norsku, trvá ligová soutěž zejména kvůli přihlédnutí k místním klimatickým podmínkám od dubna do listopadu. Na první soutěžní zápas ale nebude muset mistr švédské Allsvenskan čekat až do dubna. Už na přelomu února a března totiž našeho soupeře čekají tři pohárové zápasy, které odstartují začátek nové sezony ve Švédsku.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články