Za Slavií do Portugalska přicestoval David Zima | SK Slavia Praha
Více

Za Slavií do Portugalska přicestoval David Zima

Obránce David Zima přicestoval za týmem do Portugalska. Ve Slavii by měl hostovat do konce sezony s opcí na přestup.

David Zima se stěhuje ze Sigmy Olomouc do Slavie, v Edenu bude talentovaný stoper působit na hostování do konce sezony s následnou opcí. „Máme povolení od Sigmy Olomouc, aby se s námi David připravoval, veškeré formality budou dotaženy během následujícího týdne," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Devatenáctiletý obránce se v sobotu připojil ke Slavii na soustředění v Portugalsku. „Jsem rád, že už to mám za sebou, protože se to trochu táhlo. Jsem rád, že mě Olomouc pustila a že se můžu připravovat se Slavií. Těším se na to, je to zase oproti Sigmě něco jiného, větší kvalita, ale na druhou stranu i větší zodpovědnost,“ uvědomuje si David Zima, který bude nosit dres s číslem 6.

 David Zima (*8.11.2000) je odchovancem Olomouce, za kterou na podzim stihl nastoupit do svých dvou premiérových utkání ve FORTUNA:LIZE. Prvních devadesát minut v kariéře odehrál na hřišti Zlína, kde Hanáci nakonec prohráli těsně 1:0, ve svém druhém utkání v nejvyšší české soutěži pak pomohl vyválčit bod proti pražským Bohemians. Úspěšnost soubojů se u mladého obránce zastavila na 70,6 %, v úspěšnosti přihrávek dosáhl David Zima dokonce více než 84 % přesnosti.

Na podzim odehrál talentovaný stoper i jedenáct utkání za B-tým Olomouce ve třetí lize, dalších devadesát minut si připsal v MOL Cupu, kde Sigma porazila Duklu jasně 4:0. David Zima je také dlouholetým mládežnickým reprezentantem, v minulém kalendářním roce nastoupil ke čtyřem zápasům reprezentace do dvaceti let a zahrál si i na Mistrovství Evropy U19 v Arménii.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články