Dobrá zkouška pro nové kluky, hodnotí Michal Frydrych | SK Slavia Praha
Více

Dobrá zkouška pro nové kluky, hodnotí Michal Frydrych

Michal Frydrych vedl mladou sestavu v zápase proti Brøndby s kapitánskou páskou. „Už před zápasem jsme si říkali, že musíme hodně komunikovat," řekl kapitán Slavie v duelu s dánským soupeřem.

Jak hodnotíte utkání i vzhledem k tomu, že Bröndby mělo zápas jako generálku a za Slavii naopak nastoupila hodně mladá sestava?
„Začátek nebyl úplně špatný, měli jsme tam nějaké dobré náznaky. V průběhu hry jsme se úplně nevyrovnali agresivitě a důrazu soupeře. Bylo vidět, že to je důraznější a agresivnější tým ze severu. Dělalo nám to trochu problémy. Bylo vidět, že hrají v nejsilnější sestavě a mají zápas jako generálku na domácí soutěž.“

Je výhoda, že se hrálo bojovné utkání i vzhledem k tomu, že se začíná na Bohemians a první kola budou hodně o boji?
„Určitě. Jsme také rádi, že jsme mohli všichni odehrát celý zápas. Chtěli jsme podat co nejlepší výkon a zvítězit. Bohužel to nevyšlo, ale byla to dobrá zkouška pro nové kluky.“

Nastoupil jste s kapitánskou páskou. Jaké bylo velet týmu, ve kterém hrálo v základu šest kluků, kterým ještě nebylo ani dvacet let?
„Už před zápasem jsme si říkali, že musíme hodně komunikovat. To jsme se snažili držet. Bylo vidět, že v téhle sestavě hrajeme poprvé. Bylo to trochu neučesané. Některé součinnosti nám nefungovaly tak, jak by bylo potřeba.“

Soustředění končí. Jak ho hodnotíte?
„Podmínky byly výborné. Jak na hotelu, tak tréninkové plochy. Vše probíhalo výborně. I trenéři byli spokojeni s tím, jak jsme pracovali. Bylo to dobré. Musíme se připravit na sobotní generálku, ať se dobře připravíme na příští týden, kdy nás čeká důležité utkání na Bohemians.“

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články