Alex Baluta odchází do Maďarska | SK Slavia Praha
Více

Alex Baluta odchází do Maďarska

Po dvou letech opouští Slavii ofenzivní záložník Alexandru Baluta. Jeho novým působištěm bude maďarský klub Puskás Akademia.

Alexandru Baluta přišel do Slavie v červnu 2018 jako čtyřnásobný rumunský reprezentant a kapitán Craiovy, která v předcházejícím ročníku rumunské ligy vybojovala třetí místo. Ve své první sezoně odehrál 22 ligových zápasů s bilancí tří gólů a čtyř asistencí, naskočil i do obou kvalifikačních duelů Ligy mistrů s Dynamem Kyjev a do čtyř utkání základní skupiny Evropské ligy.

V minulé sezoně si ale nevybojoval stálou pozici v kádru sešívaných a po jediném odehraném zápase odešel v září 2019 na hostování do Slovanu Liberec. V dresu Severočechů pak nastoupil do 21 ligových zápasů, ve kterých vstřelil čtyři góly a přidal stejný počet asistencí.

Dnes šestadvacetiletý rumunský záložník přestupuje do třetího klubu loňské tabulky maďarské nejvyšší soutěže Puskás Akademia, kde podepsal tříletý kontrakt. Hrát bude pod vedením trenéra Zsolta Hornyáka, který v sezoně 2018/19 vedl ve Fortuna lize Slovan Liberec.

Alexovi děkujeme za jeho výkony v sešívaném a do dalšího působení mu přejeme jen to nejlepší.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články