Zima, Lingr a Matoušek se poperou proti Řecku o EURO U21 | SK Slavia Praha
Více

Zima, Lingr a Matoušek se poperou proti Řecku o EURO U21

V pátek od 18:00 se reprezentační U21 s Davidem Zimou, Ondřejem Lingrem a Janem Matouškem v základu poperou v Řecku o postup na EURO U21. Pojďme si přiblížit situaci ve skupině a dosavadní slávistický příspěvek v kvalifikaci.

Pro klíčový sraz reprezentační U21, která bojuje o postup na juniorské EURO hraném v létě v Maďarsku a Slovinsku, nechybí trenéru Karlu Krejčímu slávisté David ZimaOndřej Lingr a Jan Matoušek. Před výběrem do 21 let, za který na kvalifikační cestě nastupoval nastoupil i další slávista Michal Beran, zbývá poslední krok – venkovní utkání proti Řecku.

Počet startů Odehrané minuty
Jan Matoušek 6 415
David Zima 3 270
Ondřej Lingr 2 25
Michal Beran 1 25

Po úvodních 9 zápasech není ve skupině rozhodnuto o ničem. Češi mají shodně se Skoty 18 bodů, díky horšímu vzájemnému zápasu jsou ale odsunuti na průběžně druhé místo. Jen o bod méně má Chorvatsko s Petarem Musou na hrotu, pět bodů na vedoucí peloton pak ztrácí samotní Řekové, těm ale zbývají dva zápasy. Celek na konečném prvním místě bude mít jistou letenku na EURO, druhý v pořadí se bude muset spokojit s baráží. Další týmy se na EURO nepodívají. Pokud David Zima a Ondřej Lingr se svými reprezentačními kolegy v pátečním utkání proti Řecku od 18:00 budou brát tři body, zajistí českému výběru minimálně baráž. Pokud by se k tomuto výsledku přidalo 17. listopadu klopýtnutí Skotů s Řeckem, pojedou Češi na EURO rovnou. Pokud by ovšem sešívaní body ztratili, svůj osud v podobě baráže už nebudou mít ve svých rukou. V takovém případě by museli spoléhat na ztrátu bodů Chorvatů v utkání s Litvou.

Pořadí ve skupině 4 Tým Počet odehraných zápasů V–R–P Body
1. Skotsko U21 9 5–3–1 18
2. Česko U21 9 5–3–1 18
3. Chorvatsko U21 9 5–2–2 17
4. Řecko U21 8 4–1–3 13

Reprezentační A-tým

Na sraz reprezentačního A-týmu povolal kouč Jaroslav Šilhavý hned pět slávistů – Tomáše Holeše, Davida Hovorku, Lukáše Masopusta, Petra Ševčíka a Ondřeje Koláře. Poslední dva ale nakonec doléčit zranění na sraz neodcestovali.

K prvnímu přípravnému utkání proti Německu, které skončilo 0:1, nastoupil ze slávistů jen Tomáš Holeš ve středu zálohy. Reprezentanty čekají ještě dva domácí zápasy Ligy národů 15. a 18 listopadu proti Izraeli a Slovensku, které se před pár dny kvalifikovalo v baráži proti Severnímu Irsku na EURO.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články