Hráči na hostování: Ondřej Karafiát přispěl k výhře asistencí | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Ondřej Karafiát přispěl k výhře asistencí

Jak se v uplynulém ligovém kole a středečních dohrávkách dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený obránce a pevný člen základní jedenáctky Severočechů nastoupil proti Příbrami opět na pozici stopera, kde v posledních měsících předvádí skvělé výkony. Na extrémně náročném terénu i tentokrát zahrál velice spolehlivě a pomohl svému týmu k těsnému vítězství 2:1, které Jablonec udrželo na průběžném druhém místě ligové tabulky.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Urostlý stoper odehrál oba kompletní zápasy uplynulého týdne, jak v páteční předehrávce na hřišti Brna, tak i ve středeční dohrávce proti domácímu Baníku. Soupeřům dovolil skórovat celkem jen jednou a spolehlivým výkonem přispěl k zisku cenných tří bodů do ligové tabulky, které Slovan v z náročného dvojutkání vybojoval díky vítězství 3:0 na hřišti Zbrojovky. Sám osmadvacetiletý obránce mohl i skórovat, na půdě Ostravy však trefil hlavou pouze tyč Laštůvkovy brány a nezabránil tak těsné porážce 0:1.

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Talentovaný obránce či záložník odehrál obě uplynulá utkání Severočechů na pozici středního záložníka. Skvěle se mu vydařil zejména zápas proti Brnu, ve kterém přihrál Mosquerovi na první gól střetnutí. I na hřišti Baníku odvedl poctivou práci, tentokrát se ale výrazněji neprosadil a Liberec odjel ze slezské metropole domů s prázdnou.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): Mladý středopolař nastoupil do obou utkání Slezanů v uplynulém týdnu, jak do sobotního utkání 16. kola FORTUNA:LIGY na hřišti silné Olomouce, tak i do středeční domácí dohrávky proti vršovickým Bohemians. V obou utkání hýřil člen reprezentační jednadvacítky velkou aktivitou a rozdal řadu precizních přihrávek. V ani jednom ze zápasů však se svými spoluhráči nedokázal své snahy přetavit v gólovou radost, Opava obě utkání prohrála a po téměř polovině sezony zůstává s dvoubodovou ztrátou na klíčovou patnáctou pozici na posledním místě ligové tabulky. 

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články