Odveta bude životní zápas, chceme to urvat | SK Slavia Praha
Více

Odveta bude životní zápas, chceme to urvat

Slavia v utkání s Leicesterem remizovala 0:0. ​„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po vyrovnaném průběhu je výsledek spravedlivý,“ říká obránce David Zima.

Na úvod vyřazovací části Evropské ligy bezbranková remíza. Bral byste před zápasem bod?
„Je to těžké říct, samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po tom vyrovnaném průběhu, kdy jsme my i oni měli šance, je remíza spravedlivá. Nicméně převládá zklamání, protože ve druhém poločase jsme měli tlak, ze kterého se dal vytěžit vítězný gól.“

Kdy jste se dozvěděl, že budete v základní sestavě vy a nikoliv Simon Deli?
„Dozvěděl jsem se to dva dny zpátky. Hodně dlouho se nad tím uvažovalo, ale já si s tím nedělal hlavu, soustředil jsem se na sebe. Záleží to na trenérovi, jak to postaví. Já jsem rád, že mi dal důvěru.“

Kdo z kádru soupeře byl pro vás jako obránce nejnebezpečnější?
„Musím říct, že to byl určitě Barnes. Ale samozřejmě Jamie Vardy byl taky velice nepříjemný, jeho herní styl je odlišný od ostatních útočníků. Pořád čeká na chybu soupeře, na nějaký okamžik, což je hodně nepříjemné. Musíte být pořád koncentrovaní, pořád ho hlídat, protože během jednoho malého okamžiku může skórovat."

Vardy po hodině hry střídal, ulevilo se vám?
„Máte pravdu. S Kudym jsme si říkali, že když odešel ze hřiště a přišel Iheanacho, který měl trošku jiný herní styl a my už měli jeho hru načtenou, tak se nám na něj hrálo lépe než na Vardyho."

Jak se těšíte na odvetu?
„Těšíme se moc a doufám, že to tam urveme. Samozřejmě to bude těžký a prestižní zápas, pro nás to bude životní utkání. Takže doufám, že to urveme a strašně moc se na to těším.“

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Další články