Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu

Páteční los čtvrtfinále Evropské ligy přisoudil sešívaným za soupeře anglický Arsenal FC.

Slávisté se ve čtvrtfinále utkají s aktuálně desátým celkem Premier League, londýnským Arsenalem. Slavný ostrovní klub nezažívá nejpovedenější sezonu, v posledních zápasech ale zlepšuje své výsledky. Kromě postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes řecký Olympiakos si v domácí soutěži poradil s průběžně třetím Leicesterem, a v posledním zápase i s odvěkým rivalem, taktéž londýnským Tottenhamem.

Největší hvězdou Arsenalu je gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang, kterému v ofenzivě zdatně sekunduje letos desetigólový odchovanec francouzského Lyonu Alexander Lacazette. Ve středu zálohy operuje kmenový hráč Realu Madrid Martin Ødegaard, či švýcarský defenzivní záložník Granit Xhaka. Obranné řady Arsenalu řídí bývalý hráč Chelsea či PSG David Luiz, v bráně pak nastupuje odchovanec německého Leverkusenu Bernd Leno.

Sešívaní se s Arsenalem dvakrát utkali v základní skupině Ligy mistrů v sezoně 2007/2008. Doma s anglickým celkem remizovali 0:0, na hřišti Londýňanů však prohráli vysoko 0:7.

První utkání sehrají sešívaní v Londýně ve čtvrtek 8. dubna, odveta v Edenu je poté naplánována o týden později, ve čtvrtek 15. dubna. Při případném postupu do semifinále soutěže by se sešívaní utkali s lepším z dvojice Dynamo Záhřeb - Villarreal CF, první utkání by Slavia odehrála venku.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články