Arsenal je obrovský klub! Snad bude pohádka pokračovat | SK Slavia Praha
Více

Arsenal je obrovský klub! Snad bude pohádka pokračovat

Páteční los přisoudil sešívaným do čtvrtfinále Evropské ligy dalšího soupeře z Velké Británie. Po postupu přes Leicester a skotské Rangers vyzvou svěřenci Jindřicha Trpišovského Arsenal. Co na los říkají Jakub Hromada a Lukáš Provod?

Londýnskému klubu v aktuální tabulce Premier League patří desátá příčka, na páté místo zaručující účast v evropských pohárech ztrácí po 28 odehraných kolech sedm bodů. První utkání sehrají sešívaní v Londýně ve čtvrtek 8. dubna, odveta v Edenu je poté naplánována o týden později, ve čtvrtek 15. dubna.

„Musím se přiznat, že Arsenal jsem si přál už při předchozích losováních. Odmalička je to můj nejoblíbenější tým, fandím jim. Je to obrovský klub, patří mezi TOP 5 v Premier League. Čeká nás velmi těžká překážka," myslí si Jakub Hromada.

Mezi největší hvězdy soupeře patří brankář Bernd Leno, stoper David Luiz a také útočníci Pierre-Emerick Aubameyang a Alexandre Lacazette, který v letošní sezoně Premier League skóroval už desetkrát.

„Je to skvělý soupeř, další obrovské jméno. Jeden z největších týmů, které v osudí byly. Doufám, že naše pohádka bude pokračovat a postoupíme i přes Arsenal," říká Lukáš Provod, který osobně preferoval Manchester United. „Arsenal tolik nesleduju, ale nějaké zápasy jsem viděl. Mají to letos hodně nahoru dolů, ale je vidět, že trenér Mikel Arteta jim vštípil svůj rukopis. Jsou zápasy, kdy hrají opravdu dobře, mají tam mladá a rychlá křídla. Technicky jsou na tom velmi dobře."

Na rozdíl od předchozích soubojů proti Leicesteru a Rangers začnou sešívaní čtvrtfinále Evropské ligy na venkovním hřišti. „Vždycky se říká, že je výhoda hrát první zápas venku. A v tomto případě si myslím, že to platí. Jednak proto, že na tribunách nemůžou být fanoušci, a také proto, že nás mezi oběma duely čeká derby. Nebudeme muset cestovat a ušetříme před odvetou nějaké síly,“ má jasno Jakub Hromada.

Stejně jako v předešlých měsících bohužel nebudou moci domácímu zápasu přihlížet fanoušci. „Pro nás hráče je to úplně jiné hrát před prázdnými tribunami. I když dá se říct, že jsme si na to bohužel za poslední rok i zvykli. Je nám moc líto, že si fanoušci nemůžou takový zápas vychutnat na stadionu. Ale všichni věříme, že tato doba snad brzy skončí,“ přeje si Jakub Hromada a Lukáš Provod souhlasí.

„Strašně nás mrzí, že v Edenu ani na Arsenalu nebudou moci být fanoušci. Zápasy i zážitky by s nimi byly úplně jiné. Ale věřím, že naši příznivci nám drží palce i i u televizí, což je vidět na sociálních sítích.“

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články