Slávisté ovládli anketu Fotbalista roku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté ovládli anketu Fotbalista roku

Současní i bývalí slávisté obsadili přední příčky ankety Fotbalista roku 2020. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Tomáš Souček, trenérem Jindřich Trpišovský a talentem roku byl zvolen David Zima!

V roce 2020 získala Slavia titul a za dva týdny sehraje utkání čtvrtfinále Evropské ligy s anglickým Arsenalem. V současné sezoně vede domácí ligu s několikabodovým náskokem a výkony jejich současných i bývalých hráčů byly odměněny v anketě o nejlepší fotbalisty Česka.

V anketě hlasují členové fotbalové akademie, do které patří prvoligový trenéři a kapitáni, reprezentanti s minimálně 25 starty za národní tým, vítězové uplynulých ročníků, zástupci médií a fotbalové asociace.

Trenér roku

Jindřich Trpišovský dokázal obhájit prvenství v anketě, v níž zvítězil i v minulém roce. V těsném hlasování porazil bývalého trenéra Slavie a současného kouče české reprezentace Jaroslava Šilhavého. Jindřich Trpišovský získal 453 hlasů, Jaroslav Šilhavý 429. V roce 2020 se mu se Slavií podařilo vyhrát druhý titul v řadě a po nepovedené kvalifikaci o Ligu mistrů se probojovat do vyřazovací fáze Evropské ligy. Na konci ledna vedl sešívané už do 100. ligového zápasu, v nichž 74x zvítězil. Od té doby si připsal dalších 8 utkání a 6 výher. Letos ještě v lize se Slavií neprohrál.

„Za tímto oceněním se skrývá velká práce hodně lidí. K mojí práci je potřeba práce spousty lidí okolo mě, kteří vytvářejí servis týmu a výrazně mi pomáhají,“ říká po výhře v anketě Trenér roku Jindřich Trpišovský.

Fotbalista roku

Anketu Fotbalista roku s velkým předstihem vyhrál Tomáš Souček, který získal 843 hlasů. Druhé místo obsadil Vladimír Coufal s 348 hlasy a třetí záložník Herthy Berlín Vladimír Darida. V první desítce se umístili také bývalý slávista Alex Král (4. místo) a současné opory sešívaných, brankář Ondřej Kolář (9. místo) a záložník Petr Ševčík (10. místo).

„Cením si toho opravdu hodně, protože je to asi největší individuální ocenění, co v Česku může být. Je to pro mě obrovská čest. Vždycky jsem byl ten, co si cení víc týmových trofejí, ale tým dělá individuality a já jsem hrozně rád, že mě lidi volili,“ říká vítěz ankety Tomáš Souček.

Talent roku

David Zima, který do Slavie přišel na hostování s opcí v polovině sezony 2019/20 a natrvalo se zde usadil před začátkem právě probíhající sezony, zvítězil v anketě talent roku s velkým předstihem před druhým Ladislavem Krejčím ml. Dvacetiletý stoper si v této sezoně našel pevné místo v základní sestavě a po boku Ondřeje Kúdely tvoří skvělou obrannou dvojici, která zatím se zbytkem obrany v lize inkasovala pouze 15 gólů ve 24 utkáních a je nejlepší v celé soutěži. 

„Pomohl mi trenérský štáb, rodina a kluci v kabině, kteří mě drželi a přijali mě od začátku, co jsem ve Slavii,“ říká ke své výhře David Zima.

Fotbalistka roku

V anketě o nejlepší českou fotbalistku, stejně jako v minulém roce, vyhrála Kateřina Svitková, která před touto sezonou přestoupila ze Slavie do anglického West Hamu. Za kladiváře si stihla připsat už tři branky. V anketě tak překonala Andreu Staškovou z Juventusu Turín a Lucii Martínkovou ze Sparty. Na čtvrtém místě se umístila slávistka Barbora Votíková.

eFotbalista roku

Slavia slaví úspěch i na poli e-sportu. Její hráč DRMi10 obsadil v anketě bronzovou pozici. První se v této kategorii umístil T9Laky z Viktorie Plzeň, na druhém místě Seron z Teamu Sampi.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články