Pomozte společně se Slavií rodině Petra Jandy! | SK Slavia Praha
Více

Pomozte společně se Slavií rodině Petra Jandy!

Pomozte společně s námi Petru Jandovi a jeho rodině! Dvojnásobnému mistru ligy se Slavií a stříbrnému medailistovi z MS hráčů do 20 let v Kanadě se letos na jaře převrátil život doslova vzhůru nohama.

Společně s manželkou Lenkou zažívají jako rodiče během posledních týdnů ty nejtěžší životní chvíle. Jejich jediný syn Jakub utrpěl krátce před svými druhými narozeninami vážný úraz. Následky jsou fatální. Malý slávista má poškozenou míchu v oblasti krku.

Po týdnech nejistoty a pobytu v nemocnici už je malý Jakoubek společně se svými rodiči doma. Jeho cesta, na jejímž konci je sen opět se postavit na nohy a kopnout do míče, ale teprve začíná.

„Jedinou možností ke zlepšení jeho stavu je intenzivní rehabilitace, a proto po propuštění z nemocnice sháníme prostředky na cvičení ve specializované dětské neuroklinice. V té by Jakoubek mohl dostat tu nejlepší péči, ale tato rehabilitace je dlouhodobá a tudíž velmi finančně nákladná,“ popisuje Petr Janda.

Na internetových stránkách www.projakoubka.cz je zveřejněn celý příběh malého bojovníka spolu s dalšími informacemi o jeho aktuálním zdravotním stavu a o možnostech konkrétní pomoci.

Na pomoc Jakoubkovi Jandovi byl zřízen účet u neziskového sdružení DONOR, kam mohou lidé přispívat na základě svých možností jakoukoliv finanční částkou.

  • Číslo účtu: 2362424002/5500

Přes webové stránky nebo sociální sítě lze také poslat vzkaz a slova podpory nejen Jakoubkovi, ale i jeho rodičům.

Pomoci lze také nákupem speciálního náramku, který je k dostání ve Fanshopu Slavie v Edenu, v prodejně TS Store v Edenu nebo při vstupu do Slavia Museum a na Stadium Tour. Náramek stojí 100 Kč.

Petr Janda odehrál v sešívaném dresu 7 sezon, 117 ligových zápasů a získal 2 mistrovské tituly. Za Slavii bojoval také v evropských pohárech – v Poháru UEFA, později Evropské lize UEFA, a hlavně v Lize mistrů UEFA.

Ten nejtěžší a také nejdelší zápas má ale momentálně před sebou. Za celou slávistickou rodinu mu do něj přejeme spoustu sil, odhodlání a pevné vůle.

Petře, jsme s tebou! #projakoubka

Petr Janda se svými spoluhráči před odvetným zápasem 3. předkola Ligy mistrů UEFA s Ajaxem na Strahově. 29. srpna 2007.  

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články