Kdy a koho sledovat? Slávisti v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Kdy a koho sledovat? Slávisti v reprezentacích

Reprezentační přestávka už je zase tady. Přečtěte si, kdy a kde sledovat slávisty bojující za národní týmy.

Česká republika

Z nominace A-týmu české reprezentace na poslední chvíli vypadla trojice Masopust, Bořil, Ševčík. Naopak donominován byl útočník Jan Kuchta, který na svém prvním reprezentačním srazu doplní Tomáše Holeše a Aleše Mandouse. Českou reprezentaci čekají zápasy kvalifikace mistrovství světa. Ten úvodní proti Walesu se koná v pátek 8. října od 20:45 v Edenu, venkovní zápas proti Bělorusku odehraje Česko na neutrální půdě v Kazani v pondělí 11. října od 20:45. Mezi náhradníky je Ondřej Kúdela, Ondřej Lingr, Michael Krmenčík a Stanislav Tecl.

Na kvalifikační zápas české jednadvacítky proti Kosovu (7. října od 19:00) byl nominován Lukáš Červ, který ze Slavie hostuje v Pardubicích. Mezi náhradníky lvíčat je vlašimská dvojice Hošek - Křišťan a Tomáš Vlček, který už druhou sezonu hostuje v Jihlavě s Michalem Beranem, který je na hostování v Pardubicích.

S reprezentační devatenáctkou odehrají základní fázi kvalifikace ME 2022 proti Kazachstánu (6. října 18:00), Severnímu Irsku (9. října 15:00) a Dánsku (12. října 15:00) Daniel Samek a Antonín Kinský. V nominaci české devatenáctky nechybí ani hostující Denis Višinský a Matěj Jurásek. Mezi náhradníky je obránce B-týmu Kryštof Obadal a Filip Prebsl s Matyášem Vágnerem, kteří hostují ve Vlašimi.

Slovensko

Se slovenským reprezentačním výběrem se na dvě venkovní kvalifikační utkání připravuje Ivan Schranz. Slováci začnou v Rusku, kde hrají 8. října od 20:45 a následně se přesunou do Chorvatska, kde hrají v pondělí 11. října od 20:45.

Rumunsko

Nica Stancia s rumunským reprezentačním výběrem čeká dvojice kvalifikačních zápasů. V pátek 8. října od 20:45 odehraje Rumunsko těžký duel v Německu a následně se 11. října od 20:45 doma utkají doma s Arménií o druhé místo ve skupině.

Libérie

Oscara v dresu liberijské reprezentace čekají dva souboje kvalifikace mistrovství světa proti Kapverdám, nejprve doma 7. října od 15:00 a o tři dny později od 18:00 na půdě soupeře.

Švédsko U21

Kapitána švédské jednadvacítky Aihama Ousoua čekají dvě utkání kvalifikace na mistrovství Evropy do jednadvaceti let. V dresu Tre kronor se představí v pátek 8. října od 18:00 doma proti Černé Hoře a v úterý 12. října od 17:30 na půdě Itálie.

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články