AKTUALIZOVÁNO: Informace k zápasu v Berlíně | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace k zápasu v Berlíně

Poslední zápas ve skupině E Konferenční ligy odehraje Slavia na půdě Unionu Berlín. V článku si přečtěte informace k zápasu.

Druhý vzájemný zápas mezi Slavií a Unionem Berlín se bude hrát na Olympijském stadionu v Berlíně 9. 12. od 21:00. Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Berlín
  • Doprava
  • Olympijský stadion
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Ve čtvrtek bylo rozhodnuto o snížení kapacity z původních cca 42 tisíc na 5 tisíc, z čehož 5 % náleží hostujícímu klubu. 

    Sektor hostí se nachází na západní tribuně v sektoru G3. Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o 250 vstupenek, rozhodli jsme se je rozdělit mezi fanouškovské organizace Odbor přátel, Tribunu Sever a Fanklub.

    Vstupenky jsou nereklamovatelné, jestliže je zakoupíte a nebudete moci jet do Berlína nebo jít na zápas, tak bohužel vstupenky propadají.

    V úterý 7. prosince, zasedala místní vláda, která ponechala počet fanoušků na sportovní utkání, avšak zpřísnila podmínky pro vstup na stadion. Nově bude povinně pro všechny potřeba antigenní test (platný zpětně 24hod od konce zápasu) nebo PCR test (platný zpětně 48 hod od konce zápasu).

    Slavia si vyhrazuje právo na změnu pravidel prodeje v případě úpravy podmínek ze strany domácího klubu.

    Informace pro zájemce

    Kontrola bezinfekčnosti bude probíhat až při samotném vstupu na stadion. Nově musí každý fanoušek prokázat antigenní či PCT test! Veškeré informace na najdete na tomto webu.

    Kdo může na stadion:

    • Osoby po 14 a více dnech od ukončeného očkovaní a s platným antigenním (platný zpětně 24hod od konce zápasu) nebo PCR testem (platný zpětně 48 hod od konce zápasu).
    • Osoby v ochranné lhůtě 180 dní od pozitivního výsledku testu a s platným antigenním (platný zpětně 24hod od konce zápasu) nebo PCR testem (platný zpětně 48 hod od konce zápasu).
    • Teenageři do 18 let s platným antigenním (platný zpětně 24hod od konce zápasu) nebo PCR testem (platný zpětně 48 hod od konce zápasu)
    • Děti do 6 let mohou na stadion bez prokázání bezinfekčnosti, děti do 12 let věku nemusí při cestě do Německa dokládat potvrzení o bezinfekčnosti ani se registrovat. Nicméně potvrzení o bezinfekčnosti může být vyžadováno pro přístup ke službám uvnitř Německa
    • Lidé, kteří nemohou být očkováni ze zdravotních důvodů. Musí prokázat negativní test pomocí PCR (platný zpětně 48 hod od konce zápasu) a doložit zdravotní důvody lékařským potvrzením

    Berlín

    Berlín je hlavní a největší město Německa a zároveň i spolková země Spolkové republiky Německo. Hlavním městem Německa se stal roku 1991 a od sjednocení Německa Berlín patří k největším městům v Evropě a je největším městem Evropské unie.

    Doprava

    Berlín je dobře napojen na celoněmeckou i evropskou síť dálnic. Kolem Berlína vede vnější, zcela uzavřený dálniční okruh. Síť městské hromadné dopravy patří k nejhustším mezi evropskými městy. Jedná se o kombinaci metra, městské železnice, tramvajové a autobusové sítě.

    Parkování

    Auto můžeme zaparkovat ve městě dle aktuálních možností města, u stadionu pak lze využít placeného parkování P04 (poplatek je cca 7 eur za auto). Nezapomeňte, že pro vjezd do města je třeba ekologická plaketa, Olympijský stadion se však podle dostupných informací nachází mimo tuto ekologickou zónu. 

    Olympijský stadion

    Berlínský olympijský stadion byl postaven v roce 1936 za účelem pořádání olympijských her v Berlíně. Stadion je součástí celého areálu sportovních zařízení a hraje na něm své domácí zápasy Hertha Berlin. V letech 2000–2004 byl modernizován, v roce 2006 se na něm hrálo několik zápasů Mistrovství světa ve fotbale 2006 a v roce 2015 hostil finále Ligy mistrů UEFA.

    Vstup na stadion

    Pochod tentokrát nebude organizován. Vstup do areálu stadionu se nachází na jižní straně stadionu (viz mapa níže),  vstup je označený jako „Südtor“. Otevřeno bude 2 hodiny před zápasem, tedy v 19:00. Při vstupu je třeba předložit doklad totožnosti, vstupenku, bezinfekčnost (aplikace Tečka) a platný test. Následně proběhne osobní prohlídka stevardem. Vstupenku stačí ukázat v mobilním telefonu.

    Orientační mapa

    Sektor hostí

    Sektor hostí se nachází na západní straně stadionu, konkrétně to je sektor G3, na mapě níže je vyznačen červeným čtyřúhelníkem. V sektoru bude stánek s občerstvením, kde bude možné platit hotově i kartou.

    Po zápase

    Po skončení zápasu nebude zřejmě žádné zdržení a bude možné sektor opustit stejnou cestou, jako jste přišli.

    Kontaktní údaje pro případ nouze

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v Berlíně (adresa: Wilhelmstrasse 44, 10117 Berlin), úřední hodiny jsou pondělí až pátek 7:45 - 16:15. K dispozici je pro všechny telefonní linka +49 302 263 80 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

    28. 3. 2024
    Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

    Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

    27. 3. 2024
    Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

    Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

    27. 3. 2024
    První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

    Další články