Spokojenost! Talovjerov? Hráč přesně pro nás | SK Slavia Praha
Více

Spokojenost! Talovjerov? Hráč přesně pro nás

Asistent hlavního trenéra Zdeněk Houštecký zbilancoval první týden portugalského soustředění a promluvil také o návratu opor i nových tvářích v kádru.

Sedm dní přípravného kempu v Algarve z devatenácti je za vámi, panuje spokojenost?
„Kluci jsou fantastičtí. Je neuvěřitelné, co tady polykají za dávky a jak to zvládají. Je vidět, že i přes svátky něco dělali. Kdyby nic nedělali, tak by tohle nemohli zvládnout." 

Zníte hodně spokojeně...
„Mám k tomu taky důvod. Jsme z nich nadšení, vážně, mají fantastický přístup.“

Těší vás také fakt, že s balonem trénují uzdravující se Lukáš Provod a David Hovorka? V tréninkovém zápřahu je i Ondřej Kúdela.
„Když se bavíme o hráčích, kteří jsou po rekonvalescenci, jako je Hovorka, Kúdela a Provod, tak cítíme velkou radost. Kluci z druhé strany sdílí to samé, protože jsou tady s týmem. Zvládají už i velké tréninkové dávky... Zapojili se i s týmem a vypadají fakt dobře. Věříme, že se brzy připojí úplně na sto procent k týmu.“

Jaký dojem na vás dělá zimní posila z Českých Budějovic Maksym Talovjerov?
„Maksym je hráč, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Jeho fotbalové a fyzické dispozice jsou přesně do našeho fotbalu. Myslíme si, když dneska vidíme, jak všechno zvládá a jak k tomu přistupuje, že jsme po fotbalové i fyzické stránce udělali dobře. Jsme rádi, že tu je s námi.“

Na soustředění je přítomna i řada mladíků z Vlašimi včetně nejlepšího střelce první ligy Denise Alijagiče. Zvládájí tréninkové dávky? 
„Z kluků z Vlašimi jsme nadšení. Furt jsme čekali, kdo z nich odpadne, ale oni to zvládají na výbornou. Zapadli sem úplně jak zadek na hrnec (smích). Je to příjemné překvapení.“

Jaký bude mít tým program v dnech následujících?
„Kluci teď zvládli nejtěžší fázi soustředění. Samozřejmě pořád pojedeme na plný plyn, ale budou to už víc herní věci a kratší tratě. Dostali do sebe tu nejtvrdší a nejhorší část, kterou žádný hráč nemá rád, teď se to bude pomalu otáčet k tomu lepšímu – hernímu stylu." 

Tak snad všechno půjde dál tak dobře...
„Snad ano. Teď všechno klape, je nádherné počasí v nádherném prostředí. Hotel výborný, jídlo také. Máme tady úplně všechno, co je potřeba, jsou tu skvělé fotbalové podmínky. Jako trenéři jsme nadmíru spokojení se vším tady.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články