Do Slavie přichází David Douděra | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází David Douděra

Novou posilou Slavie je 23letý univerzál David Douděra, který naposledy působil v Mladé Boleslavi. Kometa jarní části sezony a autor deseti branek v uplynulém ročníku FORTUNA:LIGY podepsal v Edenu smlouvu do června 2025.

„David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se ve Slavii prosadil. Věříme, že se mu to povede a bude pro klub i díky své slávistické rodině velkou posilou," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Brácha ve Slavii hraje, táta tady trénoval kdysi U11, bratranec Lukáš Červ je tu taky. Takže když jsme zasedli v rodinném kruhu, vlastně všechno ke Slavii směřovalo. Je to splněný sen, už když jsem jel autem ke stadionu, měl jsem husí kůži. Těším se na spoluhráče, hlavně na Filouse s Jurasem, Schranzíka znám z Dukly. A samozřejmě také na fanoušky. Nemůžu se dočkat, až začne příprava," těší se David Douděra.

„David se poctivým přístupem k fotbalu dokázal prosadit v Mladé Boleslavi, kde předváděl zejména v minulé sezoně výkony, které zaujaly nejen Slavii. Věříme, že právě Slavia bude pro Davida skvělou volbou a dobře do ní zapadne. Děkuji oběma klubům za profesionální jednání a přeji Davidovi hodně štěstí," dodává hráčův agent Jiří Müller z agentury ESAM.

David Douděra se narodil v roce 1998. Působil nejprve v Horních Počernicích, na Žižkově a poté také v Meteoru Praha, odkud zamířil do pražské Dukly. V ligovém utkání debutoval v září 2017 proti Sigmě Olomouc, v sezoně 2017/18 zasáhl do jedenácti duelů, odehrál 458 minut. V následujícím ročníku už byl stabilním členem základní sestavy. Zasáhl do třiceti zápasů, vstřelil dvě branky a na dvě přihrál, prosadil se hned v prvním ligovém kole proti mistrovské Plzni. I přes to Dukla po sezoně sestoupila z elitní soutěže.

Po půl roce stráveném ve druhé lize přestoupil Douděra do Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu zažil premiéru 14. února 2020, celkem v ročníku 2019/20 naskočil do čtrnácti ligových zápasů a přihrál na jeden gól v posledním kole proti Karviné. V minulé sezoně odehrál v lize 31 zápasů, ve kterých si zapsal dvě branky a tři gólové přihrávky.

Průlomový ročník zažil Douděra letos, odehrál 31 utkání a z pozice krajního záložníka nasázel celkem deset branek. Mezi 26. únorem a 30. dubnem skóroval v osmi zápasech hned osmkrát! Prosadil se postupně proti Slovácku, Karviné, Hradci Králové, Českým Budějovicím a Zlínu. Sezonu zakončil třemi zásahy ve skupině o 7.-10. místo ve dvou střetnutích s Českými Budějovicemi. Boleslav následně přehrála po výsledcích 2:1 a 2:2 Olomouc a skončila sedmá.

Douděra v sezoně 2021/22 zapsal kromě deseti branek, byl devátým nejlepším střelcem soutěže, také čtyři asistence. Třiadvacetiletý univerzál schopný nastoupit na pravém i levém křídle a v obraně profituje ze své rychlosti. V únoru 2021 překonal rychlostní rekord FORTUNA:LIGY, v dohrávce 17. kola Mladá Boleslav – Olomouc (1:1) se dostal až na hodnotu 36 kilometrů za hodinu. Má také zkušenosti i z mládežnických reprezentací. V sezoně 2017/18 i v následujícím ročníku zaznamenal shodně jeden start za výběr U20 v rámci Elitní ligy. V roce 2019 naskočil do čtyř zápasů za výběr U21.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články