Do Slavie přestupuje Ebrima Singhateh | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Ebrima Singhateh

Slavii posílí Ebrima Singhateh, osmnáctiletý gambijský útočník naposledy působil v estonském Paide. Singhateh podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027, na úvod svého angažmá se připojí ke slávistické rezervě.

„Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal ve Slavii. Jsem rád, že jsem součástí takového klubu. Jsem připravený tomu dát všechno. Nevadí mi, jestli začnu v B-týmu nebo A-týmu, nejdůležitější jsou moje výkony. Pro mě je to skvělý krok. Je hodně afrických hráčů, kteří tudy prošli, někteří tu stále jsou a dokázali skvělé věci. Rád budu jejich součástí a zapíšu se tu do historie,“ říká po podpisu pětileté smlouvy Ebrima Singhateh.

Osmnáctiletý útočník nebo křídelník přichází do Slavie z estonského Paide, kde strávil úspěšný půl rok po příchodu z gambijského Realu de Banjul. Trenéry zaujal v jednadvacítce, ve které za deset utkání nasázel hned 13 branek a vysloužil si tak přesun k A-týmu.

Ve čtvrtém týmu nejvyšší estonské soutěže pak Singhateh nastupoval převážně z lavičky. Navzdory nízké minutáži v lize, 824 minut, dominoval a oslavil devět přesných zásahů. S Paide oslavil vítězství v estonském poháru.

V létě 2022 si zahrál i v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, proti Dinamu Tbilisi v prodloužení druhého zápasu proměnil pokutový kop a poslal duel do penaltového rozstřelu. Tam si opět postavil míč, skóroval a přispěl k postupu Paide.

Z penaltového puntíku byl úspěšný v rozstřelu i proti arménskému Araratu ve 2. předkole, oba zápasy skončily 0:0, Paide postoupilo opět díky penaltám. Na Anderlecht v předposledním předkole už ale Singhateh se svými spoluhráči nestačil, po porážkách 0:2 a 0:3 se s Evropou rozloučil.

Singhateha zdobí rychlost, hra jeden na jednoho a klid v zakončení. Může nastupovat na hrotu i na obou křídlech. Góly umí i připravit pro své spoluhráče.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články