Hráči na hostování: van Burenův gól k výhře nestačil, Kinský se činil v derby | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: van Burenův gól k výhře nestačil, Kinský se činil v derby

Jak s v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): V zápase v Liberci byl na hřišti hodinu hry, na pravém křídle se ale výrazněji neprosadil a za vedení domácích 1:0 byl střídán. Boleslav ve zbylých minutách dokázala utkání otočit a nakonec zvítězila 3:1.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Šestý gól nizozemského útočníka v sezoně Severočechům k vítězství nepomohl. Druhý nejlepší střelec FORTUNA:LIGY se prosadil ve 28. minutě, kdy hlavou pohotově dorazil do sítě míč vyražený hostujícím Šedou. Z hřiště byl stažen v 70. minutě za stavu 1:1.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Čtyřiadvacetiletý křídelník nastoupil proti Boleslavi v základní sestavě a měl velký podíl na jediném gólu domácích, právě po jeho ráně z voleje skóroval Mick van Buren. Ve zbytku zápasu se ale zapsal do statistik už jen žlutou kartou a v průběhu druhého poločasu byl na trávníku nahrazen čerstvým Kozákem.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Potřetí za sebou nastoupil mladý obránce v základní sestavě v ligovém zápase, i přes jeho aktivní výkon ale obrana Liberce třikrát inkasovala a modrobílí tentokrát zůstali bez bodu.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Po návratu z karetního trestu dostal mladý ukrajinský obránce důvěru na pozici defenzivního záložníka. V zápase si nevedl špatně a podařilo se mu zastavil několik útoků soupeře, ani on ale nakonec nedokázal odvrátit nečekanou porážku.

Michal Beran (Bohemians 1905): V zápase s Pardubicemi odehrál v Ďolíčku závěrečných dvacet minut, ve kterých si připsal jednu nebezpečnou střelu a pomohl klokanům udržet těsné vedení 1:0 do závěrečného hvizdu.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V zápase s Bohemians čelil pěti střelám na bránu, inkasoval pouze deset minut po startu druhé půle z kopaček Jánoše, ani tak ale Pardubice nedokázaly zvrátit sérii nepříznivých výsledků a těsně prohrály.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Stálice pardubické defenzivy nechyběla v základu ani tentokrát, na levém kraji tříčlenné obrany předvedla solidní výkon, konečné porážce ale zabránit nedokázala.

Marek Icha (FK Pardubice): Mladý defenzivně laděný hráč nastupoval ve Vlašimi na pravém beku, ve Slavii na pozici defenzivního záložníka. V Pardubicích nyní dostal prostor na stoperu, ve středu tříčlenné obrany. Nevedl si vůbec špatně, s jediným, nechytatelným volejem Jánoše defenziva Pardubic nemohla nic dělat.

Daniel Fila (FK Teplice): V duelu na půdě Zbojovky naskočil na závěrečných čtrnáct minut hry, ve kterých pomohl sklářům udržet cennou remízu 2:2.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Do duelu proti Severočechům také naskočil na závěrečné minuty, domácí se sice tlačili za rozhodující brankou, kterou se jim ale nakonec vsítit nepodařilo.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): Na půdě Sparty to měl šikovný křídelník těžké, v ofenzivě byl ale jediný z hostů, který dokázal ohrozit domácí defenzivu. Ani jeden z jeho centrů do vápna se sice neujal, i tak ale Baník z jediné střely na bránu skóroval a z Letné si odvezl cenný bod za remízu 1:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Při vysoké výhře nad Prostějovem se mladý brankář opět činil, vytáhl nejeden skvělý zákrok a patřil k jednomu z klíčových hráčů moravského derby. Za svá záda pustil pouze střelu Koudelky z 68. minuty, jinak byl však bezchybný a zápas skončil vítězstvím domácích 4:1.

František Matys (MFK Vyškov): V duelu s Prostějovem nastoupil urostlý obránce na postu stopera v základní sestavě. V defenzivě předvedl spolehlivý výkon a pomohl tak domácím k dalšímu cennému vítězství a posunu Vyškova na průběžné druhé místo tabulky.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník nastoupil v derby proti sešívanému béčku v základní sestavě a na trávníku vydržel až do nastaveného času. V duelu patřil k nejaktivnějším hráčům na hřišti, v největší šanci ho ale vychytal Adam Dvořák. I tak Tomáš Rigo pomohl Středočechům ke konečné výhře 3:1.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý brankář čelil čtyřem střelám slávistů, za svá záda pustil jediný míč a měl tak velký podíl na konečné výhře.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Také mladý křídelník nastoupil v základní sestavě, na kraji hřiště trhal obranu sešívaných a v prvním poločase pomohl k vedení 3:1. V závěru první půle inkasoval žlutou kartu a po hodině hry tak byl i z taktických důvodů vystřídán.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný obránce odehrál proti B-týmu Slavie dobé utkání, v defenzivě si počínal jistě, jedinou kaňkou na jeho výkonu byla žlutá karta z 82. minuty.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do duelu se Slavií naskočil v 78. minutě, ve zbytku zápasu se už gólově prosadit nestihl, pomohl ale domácím udržet dvoubrankové vedení až do závěrečného hvizdu.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Krajní obránce tentokrát naskočil do utkání z lavičky, ve finální půlhodině hry zpevnil defenzivu modrobílých a pomohl jim k zisku cenných tří bodů.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Jednadvacetiletý záložník odehrál závěrečných jedenáct minut, ve kterých domácím aktivním výkonem pomohl ke srovnání skóre na konečných 2:2.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): V duelu s pražským Motorletem nechyběl v základní sestavě, Houstoni se ale tentokrát nezadařilo a prohrála jasně 3:1.

Filip Šimeček (SK Benešov): V zápase se Zápy odehrál celé utkání, i přes aktivní výkon ale neodvrátil porážku domácích 0:2.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články