AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na venkovní zápas s Ballkani | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na venkovní zápas s Ballkani

Pátý zápas skupinové fáze Evropské konferenční ligy mezi Ballkani a Slavií se odehraje 27. října od 21:00 středoevropského času v Prištině. V článku si přečtěte bližší informace ke vstupenkám a k výjezdu.

Druhý vzájemný zápas mezi Slavií a Ballkani se blíží a níže si přečtěte důležité informace k výjezdu. Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Letadlo s fanoušky
  • Priština
  • Stadion Fadila Vokrriho
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Vstupenky byly v prodeji online přes Ticketportal formou voucheru od čtvrtka 13. října 10:00 do pondělí 24. října 18:00. Na pokladnách prodej v tuto chvíli probíhat nebude. Cena vstupenky je 75 Kč a celkem máme k dispozici 675 vstupenek. Pro nákup bylo třeba následující údaje: Jméno, příjmení a občanku/pas.

    Postup pro nákup online: Online si zakoupíte POUZE VOUCHER, který pak pošlete na email vstupenky@slavia.cz i s požadovanými informacemi jméno, příjmení a číslo dokladu (občanský průkaz nebo cestovní pas). Vstupenky budeme posílat na email, který nebude obsahovat veškeré požadované informace nelze zaslat vstupenku na utkání.

    Vstupenku je třeba mít vytisknutou ve formátu A4!

    Letadlo s fanoušky poletí!

    Slavia ve spolupráci s fanouškovskými organizacemi pořádá letecký zájezd do Prištiny. Odlet do hlavního města Kosova proběhne v ranních hodinách v den zápasu, přes den je v plánu prohlídka města a večer pak zápas. Odlet v noci po konci zápasu. Prodej letenek byl již ukončen. Veškeré informace o ceně získáte u Odboru přátel nebo u Tribuny Sever.

    Podmínky pro vstup do země a na stadion

    V současné době není žádné COVID omezení pro vstup na území Kosova ani na stadion Ballkani.

    Pro vstup do Kosova je nutno použít platný český cestovní pas nebo nový typ občanského průkazu s biometrickými údaji, který se začal vydávat 2.8.2021.

    Občané členských států Evropské Unie (tj. i Česká republika) jsou vyňati z vízové povinnosti pro vstup, průjezd a pobyt na území Kosovské republiky po dobu 90 dní během jakýchkoliv 180 dní v roce (http://www.mfa-ks.net/?page=2,157). To však neplatí pro pracovní a studijní pobyty, v těchto případech je nutné požádat o pobytové povolení a pracovní/studijní vízum.

    Priština

    Priština je hlavní město Kosova a rozlohou i počtem obyvatel je největším městem Kosova. Bydlí zde asi 200 tisíc obyvatel. Mezinárodní letiště Priština je největším letištěm v zemi a patří mezi největší v regionu.

    Stadion Fadila Vokrriho

    Stadion Fadila Vokrriho, dříve známý jako městský stadion v Prištině, je víceúčelový stadion v kosovské Prištině, který se používá hlavně pro fotbalové zápasy a je domácí půdou fotbalového týmu FC Priština a kosovského národního fotbalového týmu. Své evropské zápasy zde hraje i Ballkani. Stadion má kapacitu 13 500.

    Pochod

    Pochod povede z nedalekého náměstí Sheshi Zahir Pajaziti, odkud je to cca 10 minut pochodem ke stadionu. Pochod vyrazí v 19:00. Jak ve městě, tak i na stadionu se prosím vyvarujte jakéhokoliv jednání s provokativním podtextem ke Kosovu, děkujeme za pochopení.

    Parkovat lze kdekoliv v okolí stadionu, cena za parkování je 1 euro za hodinu.

    Vstup do sektoru

    Sektor hostí má kapacitu 675 míst, a nachází se v sektoru J1. Stadion otevírá 2 hodiny před začátkem utkání, tedy v 19:00.

    Vlajky je třeba přinest už v 19:00 jako první ke kontrole. Následovat budou fanoušci, kontrola bude probíhat na dvou stanovištích, první kontrola vstupenky a následně osobní prohlídka. Namátkově mohou kontrolovat doklad totožnosti.

    V sektoru bude k prodeji pivo, voda a nealko, platit lze pouze hotově v eurech. Úschovna na stadionu není k dispozici.

    Na stadion je zakázáno vnášet jídlo, nápoje, pyrotechniku, zbraně, drogy, vlajkové tyče, spreje, parfémy, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou i velké batohy, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech či v autech.

    Po skončení zápasu

    Po zápase budeme v sektoru čekat cca 15-30 minut. Před sektor hostí budou přistaveny autobusy fanoušků, kterými se vydají na letiště zpět do Prahy.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Prištině od středy k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v Prištině, zde najdete kontaktní údaje pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    V sobotu 4. května proti Slovácku

    3. 5. 2024
    Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

    B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

    2. 5. 2024
    Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

    Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

    2. 5. 2024
    Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

    Další články