B-tým po podzimu: Síla na Xaverově, železný muž Labík | SK Slavia Praha
Více

B-tým po podzimu: Síla na Xaverově, železný muž Labík

Sešívané béčko bylo v podzimní části nejmladším týmem F:NL. Jak si talentovaní slávisté vedli v dalších statistikách?

B-tým je po podzimní části F:NL na poslední pozici tabulky s šestnácti body. Pořadí druhé ligy je ale vyrovnané. Prostějov, který je v tabulce na sedmé příčce, získal na podzim pouze o pět bodů více.

Všechny čtyři výhry se udály na domácí půdě na Xaverově. Kromě výhry nad béčkem Sparty, která získala na podzim jen o bod více, porazilo naše béčko celky z horní části tabulky, tedy Vyškov (2.), Varnsdorf (4.) a Karvinou (5.). „Jsou to asi týmy, které jsou více založené herně. Dá se tam hledat společný ukazatel, že na to jdou i tím, že chtějí soupeře přehrát. Je to tak více o fotbale. Kluci od mládeže jsou k tomu vedení, že jim mohou více sedět mezinárodní zápasy, to vlastně platí i u A-týmu na evropské scéně, kdy jsou ty zápasy jiné než v lize. Soupeři jsou více herní, utkání je vedeno v herním módu, dá se tak více získat třeba napadáním. Více času se také hraje,“ vysvětlil trenér Marek Jarolím, proč se mladíkům Slavie daří více proti silnějším soupeřům.


Velmi dobře se slávistům vedlo v počtu vstřelených branek v podzimní části. Číslo nastřílených gólů se zastavilo na čísle 22, čímž béčku patří osmé místo tabulky. Ofenzivně nejplodnější byly zápasy s rezervou Sparty a také s Karvinou, kterým červenobílí nastříleli shodně po čtyřech gólech.

Naopak nejslabší byli sešívaní co se týče obdržených gólů, neboť inkasovali 32 zásahů. Čtyři branky dostali slávisté od béčka Olomouce, Třince a Příbrami. Po utkání s Příbrami se o inkasovaných gólech rozpovídal Marek Jarolím: „Když se na to ale budeme dívat tak, že nejsme hotové mužstvo, tak to jsou to pro nás i tak přínosné zápasy. Prohry nám ukazují naše limity a věci, na kterých je třeba pracovat. Bude pak třeba posoudit, jak jsme se dokázali zlepšit. Je skvělé, že nám takový zápas ukáže určité věci. Ukazuje nám to, že musíme umět nechybovat ve hře s míčem. Určité nevynucené chyby tam nemohou být, pak se bude také klukům mnohem lépe hrát. V tom nás zápas s Příbramí ztrestal. Když se zlepšíme ve hře s míčem, na což cílíme nejvíce, tak pak může být pokrok i v celkové hře.

Jedním z klíčových ukazatelů podzimní části je však průměrný věk týmu, který ve většině utkání nedosáhl ani 19 let. Větší část týmu tvořili hráči, kteří by mohli ještě letos hrát dorosteneckou ligu: „Tým má dorostenecký věkový průměr v profesionální soutěži. Tam je hlavně důležité, jak dokážou obstát herně, to je pak velký předpoklad k tomu, že výhry přijdou. Klíčový je konzistentní herní projev, na kluky jsem pyšný, jak hráli. Je to pro mě daleko víc, než tady sedět po vyhraném zápase po výkonu, který nestál za moc,“ vrátil se po posledním duelu podzimu k mladému kádru Marek Jarolím.

Brankáři

V podzimní části se v brance Slavie střídali pravidelně Adam Dvořák a Jan Sirotník. První jmenovaný odchytal devět zápasů, Jan Sirotník pak o dva méně. Oba brankáři měli na podzim velice náročný program, kromě zápasů za béčko byli také k dispozici na utkání áčka jak v lize, tak v evropských pohárech. Adam Dvořák pak odchytal také dva duely UEFA Youth League s Genkem, k tomu také čtyři zápasy za Česko U19, kterému pomohl k postupu do další fáze kvalifikace na ME U19.

Obránci

Nejvytíženějším hráčem B-týmu byl levý obránce Albert Labík, který za béčko odehrál 1360 minut (z 1440 možných). V první části sezony nastupoval na pravém kraji obrany Alexandr Bárta, ten se trefil v derby proti Spartě, který se ale zranil. Druhou půlku podzimu pak většinu zápasů na pravé straně odehrál Jan Trédl. Ve středu obrany se pak kromě zkušeného Michala Švece střídali ještě mladíci Ondřej Kričfaluši, který už také naskočil do zápasů áčka, Eric Hunal a Pavel Behenský. Jedno utkání pak na v obraně odehráli také David Jurásek a Eduardo Santos. Menší minutáž si připsali Isaiah Babaide Ezekiel, David Beránek a Miloš Pudil.

Záložníci

Nejvytíženějším hráčem středové řady byl Matouš Nikl, ten v závěru sezony naskočil také ve středu obrany. Větší porci minut mají na svém kontě také Martin Šubert a Štěpán Beran. Pravidelně se pak hlavně ve druhé části sezony v záložní řadě objevovali Jakub Kopáček a David Planka, který se také stal nejmladším střelcem podzimu. Z kádru A-týmu pak ve středu pole pomohli Matěj Jurásek, Matěj Valenta, Marek Icha, Srdjan Plavšić a Christ Tiéhi. Starty za béčko přidali také Matěj Zachoval, Victor Osuagwu, Matěj Žitný a Mohammed Alrashdi.

Útočníci

Hroťákem číslo jedna v béčku byl na podzim Daniel Šmiga, který se ve 1136 odehraných minutách trefil čtyřikrát. V útoku se pak objevili také Ebrima Singhateh a Adam Pudil, oba hrávali také na krajích záložní řady. Z áčka naskočil do jednoho duelu Daniel Fila, menší porci minut pak přidali Jonáš Kneifel a Erik Biegon.

Nejlepšími střelci podzimu v červenobílém se stali se čtyřmi zásahy Štěpán Beran a Daniel Šmiga. Nejvíce žlutých karet (5) nasbíral Jakub Kopáček, jediným vyloučeným pak byl Pavel Behenský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články