Klíč od Prahy je zpátky v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Klíč od Prahy je zpátky v Edenu

V úterý v odpoledních hodinách slávisté na Staroměstské radnici převzali Klíč primátora hlavního města Prahy za výhru v posledním ligovém derby, který se tímto vrací do Slavia Museum.

Trofej, která se od jara 2013 uděluje vítězi ligového derby, převzala sešívaná výprava z rukou primátora Zdeňka Hřiba.

„Svého soupeře jste přehráli výrazným rozdílem, dovolte mi, abych vám k tomu osobně pogratuloval. Pochopitelně nejde jen o vítězství v rámci vrcholných soutěží, ale o sport jako takový. Hlavní město Praha sport intenzivně a dlouhodobě podporuje, pochopitelně základním předpokladem pro podporu jsou i fungující kluby. Je důležité říct, že vy jste tím zářným příkladem pro tisíce dětí a můžete tímto způsobem přitáhnout ke sportu malé i velké, pomyslně tak naše město rozhýbat,“ blahopřál slávistům pražský primátor Zdeněk Hřib.

Akce na Staroměstské radnici se zúčastnili 1. místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka, záložníci Lukáš Masopust s Jakubem Hromadou a obránce David Jurásek.

„Jsem opravdu hrdý, že můžu stát v této krásné budově. Jsem přesvědčený o tom, že pražské derby je nejenom sportovní událostí, ale historicky i velkou společenskou událostí pro celou Prahu. Je to událost celospolečenská, na které se scházely osobnosti jako Jan Masaryk, Edvard Beneš a další. Zároveň jsem přesvědčený o tom, že Slavia i Sparta dělají dlouhodobě čest hlavnímu městu Praha, vzájemné zápasy i ty evropské, které hrajeme, sledují desítky milionů lidí po celém světě. Ti se tak mohou dozvědět, že přímo v srdci Evropy je toto překrásné město, na které jsme všichni hrdí. Děkuji vám, pane primátore, že tu dnes můžeme stát, a také děkuji klukům, jak srdnatě bojují na hřišti a že pro slávisty Klíč od Prahy opět vybojovali. Doufám, že na Slavii co nejdéle zůstane,“ říkal ve svém proslovu 1. místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka.

„Když jsme se s klukama bavili o předávání, tak se mi vybavila stará vzpomínka ještě z Jihlavy. Fotka, na které byl Jarda Zmrhal ještě s někým, jak si šli pro Klíč. Hrozně se mi to líbilo, a když se naskytla možnost dorazit osobně, neváhal jsem. Je to hezké, co jsem ve Slavii, byla to teprve druhá možnost dorazit na Staroměstskou radnici. A doufám, že další už nebude, že Klíč v Edenu zůstane,“ usmíval se záložník Lukáš Masopust.

Nárok na Klíč od Prahy získali slávisté 23. října, když v Edenu v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY před 19 370 fanoušky přehráli letenského rivala 4:0 a zaznamenali tak nejvyšší výhru v derby v samostatné historii české ligy! O branky se už v první půli postarali Václav Jurečka, Jakub Hromada, Lukáš Masopust a Peter Olayinka. Ondřej Kolář v zápase vychytal čisté konto a natáhl svou neporazitelnost v derby na dvanáct utkání (sedm výher, pět remíz).

Klíč od Prahy je k vidění ve Slavia Museum v rámci otevírací doby.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články