Jsem po operaci, všechno vypadá dobře | SK Slavia Praha
Více

Jsem po operaci, všechno vypadá dobře

Tomáš Holeš v rozhovoru promluvil o svém aktuálním zdravotním stavu, přiblížil možný návrat na trávník a popřál slávistickým fanouškům do nového roku.

8. září, turecký Sivas, úvodní duel základní skupiny Evropské konferenční ligy. Tehdy naposledy mohli příznivci Slavie vidět Tomáše Holeše v akci. Reprezentační záložník proti Sivassporu utrpěl zranění, remízové utkání ale dohrál. Chystal se i na následující domácí ligový zápas proti Českým Budějovicím, úvodní hvizd se ale musel obejít bez něj. V základní sestavě ho po rozcvičení nahradil Taras Kačaraba.

Tehdy započala Holešova náročná cesta k návratu, poranění šlachy, která vede od lýtkového svalu ke kotníku, ho do konce podzimní části na trávník nevpustilo.

„Bylo a je to dlouhé, ale byl jsem na kontrole u doktora, vše vypadá dobře,“ těší zraněného kapitána Slavie.

Aktuálně se tedy cítíte dobře?
„Ano, cítím se dobře. 2. ledna začínáme přípravu, těším se, vyhlížím to. Mimo už jsem byl hodně dlouho.“

Zmínil jste návštěvu u doktora, co jste se dozvěděl?
„Prodělal jsem operaci šlachy, poutka, které ji drží u kotníku. Šlachu jsem měl nestabilní, při zátěži mi létala trošku přes kotník. Bylo potřeba to tam operativně upevnit, aby šlacha zůstávala v tom žlábku, kde má.“

Kdy jste podstoupil operační zákrok?
„Na konci listopadu, už to bude šest týdnů. Takže snad konečně budu moci začít trénovat.“

Zátěž asi budete přidávat pozvolna, že?
„První týden budu věnovat tomu, abych nohu nacvičil, zaposiloval. Aby se noha osvalila, měl jsem ji ve fixaci, takže něco ztratila. 10. ledna odlétáme na portugalské soustředění, od doktora mám posvěceno, že můžu začít běhat a pracovat na návratu.“

Je nějaký výhled, kdy byste se mohl vrátit na hřiště?
„Záleží na tom, jak noha bude reagovat, jak se mi podaří se do toho vrátit zpátky. Věřím, že během února se vrátím k týmu a začnu s klukama trénovat.“

Rok 2022 se chýlí ke konci, co byste popřál fanouškům Slavie do toho nového?
„Našim fanouškům přeju hodně zdraví, to pro mě osobně byla v posledních měsících hodně aktuální věc. A taky jim moc přeju, aby před sebou měli úspěšný rok, aby pořád rádi chodili na stadion a my jsme jim dělali radost. A doufám, že společně oslavíme na konci sezony zisk titulu.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články